CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: PRO Discover Big Flare TEST: PRO Discover Big Flare
Pro Discover Big Flare forener det bedste fra det klassiske dropbar styr og det lige MTB styr. TEST: PRO Discover Big Flare

Med gravelbikens fremkomst er der kommet en række dropbar styr på markedet hvor bukket er vinklet  ud ad typisk mellem 5 og 35 grader. Det som populært kaldes flare. Vi har tidligere testet to af slagsen henholdvis Salsa Woodchipper og Genetic Digest.

Shimano’s tilbehørsmærke PRO Bikegear, har med deres Discover Flare Handlebar nu også et par modeller i programmet med henholdvis 10 og 30 graders og i to forskellige bredder 42 og 44 cm.  Samtidig er de forberedt for Di2 elektronisk gearskifte. Vi har testet  30 graders versionen med 42 cm bredde  i bukket og hele 58 cm i styrenderne, kaldet Big Flare.

Specifikationer

  • Materiale: Aluminium 6066
  • Dimensioner: 42/58 cm bred, Ø 31.8 mm
  • Flare: 30 grader
  • Vægt: 280 gram
  • Pris: kr. 399,-

Afprøvning
Shimano Discover Big Flare er i sammenligning med et klassisk landevejstyr væsentligt bredere. Da det er vinklet 30 grader ud af i bukket kommer den totale bredde op på 58 cm , hvilket svarer til de fleste moderne MTB styr.
Styret er i 6061 aluminium og en let sag på 280 gram. Overfladen er riflet, så styrbånd ikke glider så nemt. I bukket er der tydelige afmærkninger så det er forholdsvis let at få sat grebene symmetrisk.

Styret er helt lige på topstykket men kort i 42 cm udgaven. Den korte rækkevidde til grebene, er omkring 65 mm afhængig af hvordan de placeres. Det betyder at frempinden for de flestes vedkommende kan øges med en cm, for at opnår det samme kørestilling. Men det er naturligvis individuelt.

Styret er naturligvis bredt og de strittende bremsegreb er lidt udsatte, men ellers fornemmes straks en væsentlig bedre kontrol med cyklen specielt ude på sporet offroad. Styret har det bedst med greb fra Shimano mht til gearskift. SRAM grebene skal vinklet en smule indad for at kunne nå skifterne, men igen det er individuelt, Det korte drop og den åbne flare konstruktion gør det meget lettere for de fleste at hvile hænderne i droppet samtidig med at man lynhurtigt kan skifte position.

Mountainbikere vil straks føle sig hjemme med styret, mens landevejsryttere lige skal vende sig til det, da det er en anden fornemmelse ikke mindst mht. til bredden og den anderledes håndstilling. Men det vil ofte lønne sig da man med styret undgår det vrid i håndledet som ofte giver problemer når der køres langt.

I forhold til de to andre gravelstyr vi har testet, er Pro Discover Big Flare styret væsentligt stivere og knap så eftergiveligt. Det er fint under sprint men kan være et problem for nogle, offroad over meget lange strækninger. Et godt styrbånd kan gøre hele forskellen her i kombination med stor volumen dæk.

Selvom styret primært er konstrueret til gravel/offroad brug, er det rent faktisk et fremragende styr at sætte på landevejsraceren, hvis ellers du kan leve med skæve blikke fra liredrengene :o), alene ud fra dets mange håndstandsmuligheder og letheden i at kunne flytte hænderene frem og tilbage.  Det svarer lidt til at få mountainbike dynamik på racercyklen.

Til gravel/bikepacking  er det også fremragende, med det overfor nævnte forbeholdet lille forbehold omkring stivhed. Er du bruger af de nye Bikepacking tasker på styret, giver det  ekstra plads specielt på de typer som åbnes i hver ende med rulleforsegling.
Konklusion
Pro Discover Big Flare er et alternativt landevejs/allroad styr med fremragende håndstandsmuligheder Det er tilmed let, stift og pris rimeligt i anskaffelse.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN