CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykeldimser i Düsseldorf Cykeldimser i Düsseldorf
Visuelle indtryk fra Cyclingworld Europe 2024 Cykeldimser i Düsseldorf


Indrømmet det skorter ikke ligefrem på cykeludstillinger hos vores store nabo mod syd.  Cyclingword Europe har dog på forholdvis kort tid formået at skabe sit helt eget cykelunivers, der nu for alvor begynder at bære frugt. Næste år vil de således foruden Düsseldorf også prøver kræfter med selveste Manhatten.  Læs mere på Fra Düsseldorf til Manhatten.

Højdepunkter fra vores besøg på dette års messe.

Genbrug er det helt store samtaleemne, naturligvis også indenfor cykler. Igus Bike var et af mange store samtalemner på sidste års Eurobike, og de spøger stadig, nu med en cykel der ser lidt mere kørbar ud. Den er stadig lavet af plastik fra fiskenet, og det er muligt at forudbestille den. Men du kan stadig ikke få en prøvetur på den ? Stor flot anlagt stand og en masse fine ord, men alligevel ikke overbevisende nok. Døm selv !

Mason Bikes er en af den slags mindre cykelbrands der har fundet sin helt egen niche.  Designet og samlet i England med de typisk lidt konservative engelske traditioner for gravel og Bikepacking, mens stellene for de flestes vedkommende er fineste italiensk svejsekunst Made in Italy. Mason Bikes er en sjælden gæst  på de store cykelmesser men holder trofast fast i Cyclingworld Europe.

Pirobe er en cykelhjulsproducent, der ligesom Spinergy vi tidligere har testet,  gør tingene på sin helt egen specielle måde. Stort set alle cykelhjul bygges med eger der giver efter for tryk, men ikke træk. Her skal benyttes reb. Den største udfordring ved denne teknik er dog sammenføjningen mellem nav og fælg. Det tog 5 år at knække den udfordring og i 2018 blev det første hjul præsenteret. Pirope er og bliver aldrig noget industrialiseret masseprodukt. Alle egerrebene er håndlavede og således tager det 11 timer at færdigøre et hjul.

Hebie er lidt af en institution indenfor tysk cykeltilbehørs produktion. Grundlagt i 1868 og producent cykeltilbehør siden 1910. Turrix er en smart kombinationsholder til både parkering af cyklen samt til montage på væggen, hvor den kan bære en cykel op til 20 kg.

Orbea Diem er det spanske brands nyeste bud på en lækker elektrisk dagligdagscykel i luksusklassen. Den blev belønnet med en Award som udstillingens bedste Urban cykel. En cykel der følger tidens trend med masser af systemintegration og aparte rammeudformning.

Den traditionelle LongJohn ladcykel, er ikke ligefrem nogen letvægter. Det vil Iumentum gerne lave om på ved at tilbyde en holdbar ladcykel til dagligdagsbrug på 17,6 kg. Vil du yderligere vægttune den kan den også erhverves som løst rammekit på 6,4 kg.

Grus foldecyklen Vello Gravel er nu udstyret med bagagebærer for og bag samt ramme taske, er på flere områder den ideelle rejse cykel, hvis der skal benyttes flere forskellige transportformer undervejs. Cykelportalens redaktør vil gøre den kommende langtur i det Skandinaviske  på netop denne cykel som Vello Bike velvilligt har stillet til rådighed, så Stay tuned for more eventyrcyklisme…

Herkelmann Bikes Wingee skærmsæt i metal fås i forskellige størrelser og bredder. Wingee er speciel ved at der kan monteres en integreret holder til et par cykeltasker. Herudover fås også systemer med integreret lys. Nyeste påhit er en såkaldt SD adaptor til montage af en af de mange Cargo Cages bikepacking folket efterspørger.

 

CYKELPORTALEN