CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Something missing ? Something missing ?
Skriv dit svar til Cykelportalen, og deltag i konkurrencen om ingenting :o) Something missing ?

En af mange nye cykler den besøgende på verdens største cykelmesse Eurobike, der officielt åbner dørene imorgen i Frankfurt, kan se frem til at skue, er en lille elegant og væver ladcykel kaldet Clicio by Verdant, med det kæde/drivløse motor/gearsystem fra franske Cixi, vi første gang så præsenteret sidste år som koncept på en Look Cycle.

Clicio by Verdant fører nu det transmissionsløse gear/motor system videre og gør det fuldt funktionelt og køreklart

– læs vores: Spændende elcykel koncept fra Look Cycle og Cixi –

Cixi er et gear/motorsystem helt uden nogen drivlinje/kædeføring. Systemet er meget fleksibelt og kan tilpasset en stor variation af  de mange micromobilitets løsninger vi oplever disse år. Nu er systemet yderligere blevet forfinet og fundet plads i en køreklar mini ladcykel Clicio by Verdant, der præsenteres første gang på Eurobike 2024.

NNE er en stor Indisk producent af cykler og cykeludstyr, der markedsføres under navnet Verdant. De er så vidt vides de første til at lancere en ladcykel med dette innovative drivsystem. I korthed går systemet ud på et slags “Drive my wire” hvor motor og pedalsystem er helt adskilt i to separate enheder der kommunikerer trådløst. Slut med kæde/bæltedrev når kraften skal overføres til hjulet. Princippet er langtfra nyt og blev for første gang i cykelsammenhæng vist for mange år siden af et koreansk firma, som siden forsvandt igen ud i cykeltågerne. Om tiden nu er moden til det helt store gennembrud kan vi kun gisne om. Videre simpelt er det ikke, og ryger elektronikken, kan du under ingen omstændigheder cykle manuelt.

Link

CYKELPORTALEN