CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Kinesisk drone producent lægger an til landing Kinesisk drone producent lægger an til landing
DJI kaster sig ind i motor legen for effektglade elcyklister og lancerer deres egen centermotor Kinesisk drone producent lægger an til landing

Det kommer nok som lidt af en overaskelse at den kendte Drone producent DJI nu lancerer en elmotor til cykler. På den anden siden er det udtryk for at flere ikke cykelproducenter begynder at tage cykelbranchen alvorligt og ser potentielle indtjeningsmuligheder, og vil blande sig i kredsen af allerede alt for mange forskellige motorløsninger. Samtidig er det endnu et eksempel på at  Kina stadig meget målrettet arbejder hen mod at kunne det hele selv og derved blive den nye dominerende og retningsgivende spiller på verdensmarkedet !

Kendt droneproducent lægger an til landing

Udstyret med det nye Avinox-centermotorsystem fra DJI, sender den helt nye kinesiske e-MTB-producent Amflow nu deres første elektriske skovtraktor på markedet. Ifølge producenten vejer cyklen 19,2 kg, heraf en rammevægt på 2,27 kg.

DJI-motorsystemet lover masser af effekt, helt op til 850 watt og masser af moment over 100 nM.  Hurtigladning og integreret display. En totalvægt på 2,5 kg er andre imponerende tal. Jeg vil nødig sidde på Shimano’s og Bosch’s udviklingsgange i disse år hvor de trods deres dominerende markedsandele bliver presset i stadig stigende grad.

“Kombinationen af innovativ teknologi og ultralette materialer forvandler ethvert terræn til et eventyrland af muligheder for alle eMTB-entusiaster,” siger Pete Archer, Senior Product Specialist hos Amflow.

Det alsidige rammedesign giver lethed og smidighed samt dynamisk håndtering på teknisk krævende stier. Takket være flip-chip kan den køres med både 27,5 og 29 tommer baghjul. Designet med fire led reducerer pedalernes tilbageslag og forbedrer pedaleffektiviteten, mens støddæmperen, der er afstemt i samarbejde med FOX, giver en følsom respons og filtrerer mindre vibrationer fra, forklarer Amflow.

Ifølge Amflow er Amflow PL Bike og komponenterne i DJI Avinox Drive System certificeret af anerkendte organisationer som TÜV SÜD, UL Solutions og TÜV Rheinland. Amflow gennemfører selv pålidelighedstest af rammestyrke, vandtæthed og langdistancetransport under virkelige kørselsforhold for at sikre produktsikkerhed i ekstreme miljøer og arbejder med omfattende kvalitetssikringsforanstaltninger.

Som fornuftig elcykelforbruger med is i maven, vil jeg nok lige se tiden lidt an før jeg vil kaste mine penge efter den, trods DJI flotte ry. Selv Shimano havde alvorlige problemer da de lancerede deres første STEPS motorsystem.

Link

 

CYKELPORTALEN