CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelfestival i Berlin Cykelfestival i Berlin
Weekenden 13 - 14 april åbner VeloBerlin atter dørene på den ikoniske Tempelhof Flyveplads... Cykelfestival i Berlin

De forgangne weekender i marts stod både Düsseldorf og Berlin i cyklens tegn med henholdvis Cyclingworld Europe og Kolektif.  Den kommende weekend er det så VeloBerlins tur til igen at åbne dørene på den ikoniske koldskrigs lufthavn Tempelhof, i centrum af Berlin.

Den 13.-14. april præsenterer VELOBerlin igen innovationer og trends fra cyklens verden.

Det er den 12. udgave af det succesfulde format. Publikum kan forvente et omfattende program med mere end 200 udstillere, rummelige testbaner, sceneforedrag, workshops og løb. Mangfoldighed er endnu en gang i fokus. Sammen med deres udstillere fejrer arrangørerne af VELOBerlin kærligheden til cykling – for alle og på alle årstider. Udbuddet af events på det velbookede VELOBerlin 2024 vil være lige så mangfoldigt som mottoet.

“Som den vigtigste offentlige begivenhed i starten af foråret og starten på cykelsæsonen tilbyder VELOBerlin en fantastisk mulighed for at teste og afprøve en række forskellige cykler, fra sporty til hverdag, og en perfekt mulighed for deltagende mærker til at få nye målgrupper begejstrede for deres produkter,” siger fairnamic Managing Director og VELOBerlin-arrangør Stefan Reisinger og forklarer den aktuelle situation

“Det store antal unge og kreative brands, der deltager i VELOBerlin 2024 med deres friske ideer og koncepter, er særligt bemærkelsesværdigt. Kærligheden til cykling vil inspirere alle vores besøgende,” er Velokonzepts administrerende direktør og VELOBerlin-arrangør Isabell Eberlein sikker på.

Variation i cykling for alle – 365 dage om året Op til 40 procent af alle rejser, der foretages i bil, er i øjeblikket mindre end fem kilometer. Cykling er en forholdsvis billig, bæredygtig og sund transportform og har derfor et enormt potentiale.

“Men det kan kun udnyttes, hvis cyklismen gøres mere tilgængelig og sikker,” siger Isabell Eberlein, administrerende direktør for Velokonzept og arrangør af VELOBerlin. I scenetaler og paneler vil repræsentanter fra cykelindustrien, politik og civilsamfund diskutere, hvordan mobilitet i fremtidens by kan se ud. Driftsmobilitet og hvordan folk bevæger sig rundt i deres hverdag vil spille en rolle, ligesom en bred vifte af jobmuligheder i cykelsektoren, som endnu en gang vil blive præsenteret i VELOJobs matchmaking-format. At fremme cykling for alle er særligt vigtigt for VELOBerlin-teamet. Derfor inkluderer programmet ikke kun en bred vifte af testtilbud til børn og ældre, men også et konferenceprogram rettet specifikt mod kvinder, der fokuserer på mangfoldighed og inklusion af cykling.

On- og offroad, med og uden batteri for familie og sport
Den rigtige cykel til enhver lejlighed, eller en cykel til alt? I 2024 vil cykelproducenterne igen fremvise en bred vifte af produkter, der er skræddersyet til specifikke behov. Kompakte ladcykler eller “utility bikes” kan transportere meget, passer i enhver lift, nogle er endda foldbare og designet til offroad-brug. Med formatet “Cargobike & Family” får de deres eget særlige show på VELOBerlin. “Light e-bikes” med mindre batterier og mere kompakte motorer tilbyder en sporty bytur, mens de stadig giver en elektrisk medvind, mens gravelcykler spænder fra racercykler til mountainbikes og også er velegnede til daglig pendling. I den dedikerede graveludstilling i udendørsområdet er der planlagt præsentation af cykler, tilbehør, en dedikeret bane, ture og løb.

Væk fra serieproduktion og modelcyklusser er der små og mikrovirksomheder i Tyskland, der producerer skræddersyede rammer og monterer dem med udvalgte komponenter. Beast Handmade Stage på VELOBerlin vil fremvise udvalgte eksempler lavet af stål og titanium. Cyklen kan ikke gennemføre den urbane mobilitetsrevolution alene – men den får støtte: En Light Electric Mobility-udstilling præsenteret af LEVI-innovationsklyngen vil fremvise forskellige typer køretøjer, fra e-scootere til lette lastbiler, som kan være med til at forme morgendagens gadebillede.

Prøv, værd med og oplev variationen
Mærk, oplev og test din nye cykel grundigt: Alle cykler kan prøvekøres i fem forskellige testområder. Skræddersyet til forskellige behov, hverdag, hastighed, eventyr eller køreteknik, kan børn og voksne på alle erfaringsniveauer teste cyklerne individuelt eller øve sig under vejledning af uddannede fagfolk. Som i 2023 arrangerer Berlins cykelforbund igen Airfield Race i VELOBerlin-weekenden på tværs af Tempelhofer Feld med start og mål foran lufthavnsbygningen. Delstatsmesterskaberne i individuelle tidskørsler og landevejsløb er planlagt, såvel som det traditionelle børnecykelløb. “Last One Standing”-løbene arrangeret af den Berlin-baserede producent 8bar vil blive afholdt på cykler med fast gear og gravelcykler over forskellige forhindringer. Det internationale Cargobike Race Berlin kræver ikke kun hurtighed, men også dygtighed og koncentration ved af- og pålæsning.

Udstillingen råder over ialt 50.000 m2 både inden- og udendørs. Der er åben begge dage mellem kl. 10 og 18.

Link

 

 

CYKELPORTALEN