CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Universelt skifte/bremsegreb fra Growtac Universelt skifte/bremsegreb fra Growtac
Godt nyt for dem, der er trætte af at smide gode penge efter systemløsninger, eller bare gerne vil have større valgfrihed og holde liv... Universelt skifte/bremsegreb fra Growtac

Livet som cyklist der gerne vil have fuld frihed og holde liv i sit udstyr så længe som overhovedet muligt, fremfor hele tiden at skulle købe nyt når de store producenter finder på nye systemløsninger, er ofte lidt af en udfordring.

Kompabilitet eller mangel på samme er dagsordenen når man køber en systemløsning fra de store gearproducenter.  Men der findes da heldigvis producenter der prøver at omgås den slags begrænsinger.  Vi har tidligere både nævnt og prøvet Engelske Ratio kits, der er en mulighed for at kunne opgraderes sit geartrain.

Japanske Growtac udvikler universelt mekanisk skiftegreb med multi funktionalitet

Growtac er et japansk firma kendt for deres tilbehør til indoor træning. På det sidste er de blevet kendt for deres meget flot forarbejdede og funktionelle mekaniske skivebremse som er det første produkt i en nye EQUAL serie der også omfatter en pedel og et nav.

På den netop afsluttede Taipei Cycle Show viste de prototyper på en række helt nye produkter hvis fælles træk er let vedligeholdelse og meget stor multi funktionalitet.

Stort set alle gearskift idag, er med indeksering, der naturligvis  er præcist og en stor behagelighed, så længe det er optimalt justeret og ikke er slidt.  Som gammel turcyklist har jeg altid sværget til de gamle barendgearskift hvor indeksering kunne slås fra. Det betød at du altid kunne skifte gear uanset hvor dårlig justeret eller slidt systemet var. En sikker og simpel løsning der er rar når man ikke har servicevogn og vejmekanikere bag sig.

Med udgangspunkt i dette har Growtec med deres nye EQUAL Control lever udviklet et gearskifte til landevej/gravel hvor du angiveligt skulle kunne skifte på kryds og tværs af producenter og kasettetyper op til 13 gear. Herudover er der ekstra knap funktioner der kan bruges til alt fra lockout af fjedergaffel og saddelpinde til lys  og meget mere.

Tricket med gearskiftet ligger i en række små udskiftelige udvekslingshjul i grebet og en indekseringsplade. Her lidt af de mange ting grebet kan bruges til.

  • Trinløs (uden indeks) gearskiftekontrol gør det muligt at skifte fra 2 til 13 gear
  • Personlig indekspladefremstillingsservice for nemt gearskift
  • Alle skiftende dele kan bruges, uanset om det er landevejsskiftere eller MTB-skiftere. Interne gearnav kan også benyttes
  • Hver skifter kan betjenes med begge hænder; FD kan betjenes med højre hånd og RD med venstre hånd
  • RD kan betjenes med begge hænder: højre hånd til at skifte op og venstre hånd til at skifte ned (paddle shift-tilstand)
  • Dropper-sædepindsbetjening, MTB-gaffelaffjedringstilstand, osv. er også muligt.
  • Skiftegreb kan frit kombineres, og unødvendige håndtag kan fjernes.
  • Den indvendige skiftemekanisme er også aftagelig, så den kan bruges som et letvægts bremsegreb
  • Vægten for et komplet sæt er 420 gram

Et uhyre spændende produkt, der alene ud fra deres tidligere EQUAL bremse lovet godt.  Vi ser frem til at kikke nærmere på det er endeligt produkt når det er klar.  Det færdige produkt forventes færdigt i slutningen af året og prisen bliver i den høje ende omkring de kr. 3.000,-

Link

CYKELPORTALEN