CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Letteste 3D printede saddel fra Prologo Letteste 3D printede saddel fra Prologo
Prologo NAGO R4 PAS 3DMSS er en 3D printet cykelsaddel på kun 149 gram Letteste 3D printede saddel fra Prologo

Efter at have lanceret sadler med patenteret CPC-teknologi i 2013, det første system med tredimensionelle koniske nanostrukturer, der øger grebet og vibrationsabsorptionen, præsenterer Prologo sin nye ultralette sadel med et multi-sektor cover printet helt i 3D.
Den nye NAGO R4 PAS 3DMSS er et resultat af undersøgelsen af Pressure Map MyOwn-tests, Prologos system til videnskabelig analyse af de trykområder, som forskellige professionelle og amatørcyklister udøver på sadlen.

Prologo hævder at have lavet verdens letteste 3D printede saddel

De indsamlede data gjorde det muligt at designe og skabe en ekstremt let 3D-sadel med et betræk, der består af separate dobbeltlagede sektorer, der bedst kan tilpasse sig forskellige trykområder og sikre maksimal støtte og komfort under alle faser af pedaltråd.

Prologos første 3D-model har samme ergonomiske T-form og kompakte mål (245×137 mm) som NAGO R4, den nye multidisciplinære sadel, der blev præsenteret for et par måneder siden, men som allerede er taget i brug af flere professionelle ryttere som Tadej Pogačar, Mark Cavendish, Geraint Thomas, Pello Bilbao og Alberto Bettiol.

Coveret på den nye NAGO R4 PAS 3DMSS kombinerer Prologos MSS – Multi Sector System-teknologi, som allerede er blevet brugt på bestsellermodeller som Scratch M5, med en innovativ 3D-printproces, der bruger digital lysprojektion, iltgennemtrængelig optik og materialer af ingeniørkvalitet til at producere polymerdele med enestående mekaniske egenskaber, opløsning og overfladefinish.

Denne type 3D-print har gjort det muligt at skabe fem separate sektorer til hver side af sadlen, som kan tilpasse sig optimalt til de individuelle trykområder, der udøves, og imødekomme cyklistens morfologi. Hver sektor har et dobbelt top- og bundlag med forskellige komplekse geometriske former, varierende tætheder og differentierede elastiske koefficienter.

Fordelene ved 3D-fremstillingsteknologi kombineret med et meget holdbart og elastisk materiale er blevet udnyttet fuldt ud til at give hver del af sadlen unikke egenskaber baseret på forskellig position og funktion:

  • Den bageste sektion, med geometriske voronoi-former på overfladen og rombeformede former nær basen, har en høj tæthed og en høj elastisk koefficient for at give større støtte til issebenene og lette trækfasen i pedalerne;
  • De 3 midterste sektioner, med geometriske voronoi-former på overfladen og tetraedriske former nær basen, har på den anden side lav densitet og en medium elastisk koefficient for at give maksimal komfort, hvor det bløde væv hviler;
  • Den forreste sektion, med geometriske voronoi-former på overfladen og Kagome nær basen, har medium tæthed og en lav elasticitetskoefficient for at give god støtte, selv når det er nødvendigt at træde i pedalerne på spidsen af sadlen.

Komfort og ydeevne med rekordvægt for en 3D-sadel
En del af designindsatsen fokuserede også på at forbedre en typisk svaghed ved sadler lavet i 3D: vægten, som er notorisk højere end for traditionelle sadler. Prologos udfordring var at gøre den nye NAGO R4 PAS 3DMSS lettere, men uden at gå på kompromis med komforten eller begrænse ydeevnen.

Ved hjælp af data fra Pressure Map MyOwn-testene var det muligt at identificere områder af sadlen, hvor det påførte tryk er lavere. Dæksektionerne på disse områder blev lavet med specifikke 3D-geometriske former designet til at kunne begrænse det anvendte materiale og dermed reducere sadlens samlede vægt, men stadig give maksimal komfort og korrekt støtte til rytteren.

Den nye sadel hviler, som alle Prologos high performance-modeller, på en base lavet af injiceret langfibret kulfiber, et materiale, der giver et fremragende kompromis mellem lethed, stivhed og komfort. Skinnen er derimod lavet af Nack (Nano Carbon Fiber), der er sammensat af kulfiber, kevlar og aluminiumsfilamenter for maksimal stivhed og lethed.

Vægten på den nye NAGO R4 PAS 3DMSS er kun 149 gram. Den absolut laveste vægt sammenlignet med andre 3D-modeller på markedet i øjeblikket. Den nye saddel forventes på markedet i løbet af næste måned til en pris på lidt over kr. 3.000,-

Link

 

CYKELPORTALEN