CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

  Selv kalder Salsa deres Woodchipper for det bedste off-road styr på markedet.  Og indrømmet det er ikke lige det første der falder i...

 

Selv kalder Salsa deres Woodchipper for det bedste off-road styr på markedet.  Og indrømmet det er ikke lige det første der falder i tankerne, når man ser et styr som mest af alt ligner en blanding mellem et traditionelt landevejsstyr og et lige MTB styr.  Men efter at have kørt med det gennem længere tid,  kan undre hvorfor sådan en type styr ikke har fået en langt større udbredelse,  da det i forhold til de eksisterende styr på markedet  tilgodeser en mere korrekt ergonomisk håndledsstilling.
Uden den store videnskabelige tilgang kan man ved selvsyn konstatere et ens håndledsstilling på en ordinært udformet landevejsstyr eller MTB styr, har et unaturligt knæk. Et knæk som giver store problemer for mange cyklister.  Dette er ikke tilfældet med Woodchipper styret som er vinklet så håndledet følger armlinien.
Styret er i 6061 aluminium og fås i to bredder 42 og 46 cm samt til de to mest gængse klampediametre 24,4 mm og 31,8 mm.

Features

  • Multi-position, off-road drop bars
  • Bukket i tre planer, for at skabe større bredde og stadig bevare et tæt og lille buk
  • Ergonomisk desig som virker godt med integrerede gear og bremseskiftere
  • Accepterer Bar ends skiftere
  • Kabelføringsrende på forsiden
  • 110mm drop, 80mm rækkevidde og 38° drop vinkel og 26° vinkling
  • 42cm og 46cm bredde
  • 25.4mm is AL-6061, 46cm is 353 grams
  • Sandblæst sort overflade

Afprøvning
Sammenlignet med et almindeligt landevejsstyr er ergonomien mange gange bedre. Den skrå vinkling gør at bremsegrebene får den perfekte placering. I praksis betyder at man kan sidde med den samme håndstillingen mere længere tid uden at få smerter i håndledet. I det hele taget vil dette styr tilfredsstille den komfortorienterede turcyklist, som altid vil kunne finde en passende håndstilling.  Rækkevidden i bukningen er også perfekt så man sagtens kan komme ned og hvile hænderne uden at føle ubehag og miste kontrol.  Som crossstyr er det en ren hitter da det giver meget bedre kontrol over cyklen end et traditionelt landevejsstyr.

Konklusion
Salsa Woodchipper er et fantastisk godt styr som fortjener større udbredelse alene på grund af sin mere korrrekte ergonomi. Har du problemer med andre mere almindelige styr eller bare på udkik efter noget anderledes er Woodchipper fra Salsa et godt bud.  Styret er lige velegenet til landevej som til mountainbike og crosscykling. Desværre er der ingen forhandling af styret i Danmark, men styret kan købes i forskellige online butikker både i USA og England til priser omregnet fra omkring de kr. 500,-

Link

CYKELPORTALEN