CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Arkel Seatpacker15 TEST: Arkel Seatpacker15
Arkels intro i Bikepacking er lykkedes over al forventning med deres nye Seatpack, som er lige velegnet til den store offroad eventyrcyklisttur som til... TEST: Arkel Seatpacker15

I takt med den nye Gravel- og Bikepacking trend, er der kommet flere nye saddeltasker på markedet, af den helt store slags. Store saddeltasker bliver ofte monteres med remme for at kunne passe på de fleste cykler og for at slippe for beslag på saddelpinden. Arkels nye Seatpacker skiller sig ud ved at bruge et lille stel til montage. Seatpacker findes i to udgaver, en lille model med et volumen på 8 liter og den store testede model på 15 liter. Montage stellet passer på begge modeller.

Turcyklister kender Canadiske Arkel for deres gennemførte cykeltasker, udviklet og produceret siden 1988. Historien er klassisk. Serge Vincent var ikke tilfreds med hvad der fandtes på markedet af cykeltasker og konstruerede sit bud på den for ham optimale cykeltaske. Konceptet viste sig som en succes og firmaet er langsomt vokset, uden dog at sætte den meget høje håndværksmæssige standard over styr.  Alt inkl. underleverandører er Canadisk produceret. Der er ofte ventetid på deres produkter, da de kun produceres i meget små serier.

Specifikationer

  • Stel: aluminium
  • Vægt: 280 gram
  • Seatpack: Volumen 15 liter
  • Vægt: 440 gram
  • Materiale: Vandtæt Condura
  • Pris: kr. 1650,-

Flere billeder af tasken her

Afprøvning
Store saddeltasker har to problemer. De gynger voldsomt under kørsel og så skraber man ofte lårene på dem. Dette har Arkel løst ved at montere den på saddelpinden via et lille stel. Det smarte er at stellet monteres helt uden brug af værktøj så det let kan flyttes og fjernes når man ikke bruger tasken. Ved at bruge et lille stel frem for remme opnår man at tasker sidder stabilt og ikke gynger og at enden sidder fri af selve saddepinden, så ens lår ikke skraber på.

Arkel anbefaler en minimums afstand på 20 cm fra saddelstellet ned til dækket. Seatpacker er en meget stor taske, og i den sædvanlige meget høje Arkel udførsel. Den er 100 % vandtæt og med en dobbelt lags opbygning.  For at eliminere de to ovenfor anførte problematikker har Arkel udstyret Seatpacker med et lille stel til montage. dette er en god disposition , når tasken er så stor og rager mellem 15 og 20 centimeter bagud fra sadlen, siger det sig selv at den lastet vil gynge en del når man cykler. Store saddeltasker har også en tendens at de tunge og mindre ting man putter i den søger nedad i den smalle ende af tasken og presser den ind mod saddelpinden og nedaf, hvorved  lårene skraber på.  Seatpacker bliver holdt på plads af stellet så den ikke bliver presset fremad.  Velco remmen er udelukkende til at styre og fæstne tasken.

 

Stellet sættes på plads i saddelstellet med en hurtigbespænd og en klemmeanordning til saddelpinden. Der medfølger to beslag afhængig af hvor brede dine rails er. Afhængig af hvordan ens saddel sidder kan man flytte stellet frem og tilbage ved at løsne to unbracoskruer og vinkle den op/ned. Selve stellet sættes på og låses med et hurtigbespænd og en klemme til saddelpinden. Fordi saddelpinden bliver holdt fri kan den også benyttes på mountainbikes med Dropper Post selvom nogle modeller skal hjælpes lidt på vej når de skal op igen pga den øgede vægt.

Tasken er kileformet og med fast indlæg i spidsen så den holder sin facon. Den har rulleforsegling med kompressionsremme. På oversiden er en vandtæt lynlåslomme med plads til mobil, pung og nøgler.  Der er et stort hovedrum som rummer 15 liter uden kompression, ved fuld kompresion rummer den ca 10 liter.  Tasken er i lækker dobbelt coated Condura der er meget slidstærk og vandtæt og let at rengøre med en våd klud. Tasken har reflekser og plads til en lille lygte bagerst.

Der findes mange fine store saddeltasker på markedet, men Arkel skiller sig positivt ud ved det aftagelieg stel som gør at den sidder urokkelig fast og ikke i samme grad påvirker ens kørsel ved at vugge.  Tasken kan bruges til meget andet end Bikepacking offroad også til pendling er den et godt alternativ til rygsækken. Der kan monteres en bærerem så det er let at bære off the bike.  Arkel har ikke sat nogen grænse for maksimal vægt men min erfaring med saddeltasker er op til mellem 5 og 7 kg som det absolutte maksimum og med de tungeste ting længst inden omkring saddelpinden.

Konklusion
Arkel Seatpacker er alene pga sin konsekvente opbygning og det gennemtænkte og let monterbare løse stel en vinder. Den sidder urokkelig fast både on/off road og forarbejdning og matrialevalg bærer præg af  noget som har lang holdbarhed.

Arkel kan købes online og hos udvalgte cykelforhandlere.

Link

CYKELPORTALEN