CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Giant Scout TEST: Giant Scout
Bikepacking på budget. Giant styr og saddeltaske til den store tur er et godt bud... TEST: Giant Scout

giant-scout07

Bikepacking er det nye hotte, hvad der også afspejlede sig på dette års Eurobike med adskellige eksemplarer af den nye tasketype. Bikepacking er i princippet ikke noget nyt. Der er egentlig bare tale om nogle meget store styr- og saddeltasker der sættes på cyklen udelukkende ved brug af remme. Man kan sige at historien gentager sig, da det var måden at transportere sit pickpack på i cyklens barndom.  Princippet er sådan set udmærket da man herved kan sætte tasker på alle cykeltyper og flytte rundt med dem uden at skulle tænke på dumme beslag og tunge bagagebærer.

giant-scout08

Og netop vægten er et af de afgørende punkter for at vælge denne løsning. En anden er at man nu kan have bagage med off road på mountainbiken uden de problemer en rygsæk eller  et par almindelige cykeltasker giver i form af højt tyngdepunkt og lidt tunge styregenskaber. Princippet er først og fremmest tænkt til lettere touring med et minimum af pickpack. Mountainbikefolket har for længst taget trenden til sig og eventyrcyklister til de lange solo udholdenhedsløb har også fået øjnene op for taskerne der let kan monteres på en let landevejscykel. Er du til hotel og forplejning fremfor telt og kogegrej er der intet i vejen for at du kan klare dig med sådan et par tasker på en længerevarende cykeltur.

Giant har sent os henholdvis et eksemplar af deres saddeltaske og styrtaske kaldet  Scout. Foruden de to tasker fås også en taske til at montering på stellet samt en række mindre tilbehørstasker til overrør.

giant-scout02

Specifikationer Styrtaske

  • Materiale: 210d enkeltlags nylon
  • Dimensioner: 27 x 15  (36 x 15)
  • Volumen: 7 liter
  • Pris: 599,-

giant-scout03

Specifikationer Saddeltaske

  • Materiale: 210d enkeltlags nylon
  • Dimensioner: 50 x 16 x16
  • Volumen: 8-14 liter
  • Pris: 499,-

giant-scout06

Afprøvning
Begge tasker har samme finish og forarbejdning i vandtæt nylon. For at holde prisen nede er taskerne kun enkeltlags. Montage foregår med justerbare remme og kliklåse. Begge tasker har et stort rum med rulleforsegling

Styrtasken består af to dele. Den yderste del som monteres på styret og en vandtæt pose på godt 7 liter med rulleforsegling i den ene ende. Ved at opdele den i to, har man mulighed for at spænde andre ting fast f,eks en mindre sovepose eller telt fremfor den medfølgende pose. En fin detalje. Der er også blevet plads til at kunne sætte nogle flere remme på hvis man ønsker at transportere mere end hvad der kan være i selve posen. Remmene er lidt svære at justere og stramme til og specielt den tredie rem til at sætte rundt om kronrøret kunne godt have været lidt længere. Med 36 cm i bredden finder den fint plads mellem bukningerne på et landevejsstyr.

giant-scout09

Saddeltasken er en velvoksen sag på 14 liter. Den har et stort rum med rulleforsegling. Den sættes fast på saddel stellet med straps der er justerbare og har kliklås. Strapenen er her rigeligt lange. Den anden ende sættes på saddelpinden med et stort velcolukke. Tasken  er dråbeformet smallest inde ved saddelpinden så den ikke kommer i kambolage med ens lår. Rulleforseglingen har velco og remme til at juster længden afhængig af hvor meget man fylder i  den.

giant-scout11

På oversiden er et mindre net af elastikremme til løse ting som f.eks pumpe eller slange. Så længe man fylder tasken helt med bløde ret lette ting holder den fint sin facon. Kommer man mindre i den og de er tungere har tasken en tendens til at bukke på midten. Dette skyldes at den kun er enkeltlags og der ikke er indsyet en bund i den. Afhængig af størrelsen og cykeltype betyder at den vil støde på bagdækket. Problemet kan forholdsvis simpelt løses ved at lægge en stykke kraftigt pap, eller bedre, en tynd pleksiglas plade  i bunden, men det burde have været standard. Et mindre rum med lynlås til pung og mobil havde været rart.

giant-scout04

Bortset fra et par enkelte mangler som man selv kan udbedre er Giant taskerne et fint bud på et par prisrimelige tasker til cyklisten på weekendeventyr. Det siger sig selv at med en så stor bagtaske vil det ikke kunne undgå at den vipper noget fra side til side, men så længe den ikke er alt for tung generer det ikke. Den smalle udformning i saddelpindsenden gør at den aldrig kommer i berøring med ens lår når man pedalerer. Vil du bruge dem som sæt vil jeg anbefale at man kommer de tunge ting i styrtasken og tøj og bløde lette ting i saddeltasken.

giant-scout10

Konklusion
Giant Scout er et godt sted at starte hvis du er nybegynder ud i Bikepacking. Fortasken scorer højest da den er todelt og derfor kan bruges til at holde andre ting på plads mens bagtasken mangler en smule stivhed. Til weekendtouring med minimal bagage er de begge fine.

Vurdering-3

Link

CYKELPORTALEN