CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt fra Cykelportalen … opdateret Nyt fra Cykelportalen … opdateret
Cykelportalen lukker og slukker, men åben cykellågen og få en forsmag på 2020 Nyt fra Cykelportalen … opdateret

Traditionen tro (sådan da)  hyller vi julefreden og lukker ned fra den 20. december til den 6. januar. Vi har ingen julekalender og kårer ikke årets favoritter. Men du kan kikke lidt bag cykellågen og se lidt af hvad der er i vente næste år.

 • Blandt de mange producenter af  motorsystemer er der nogle som har succes med at skille sig ud og har deres helt egen stil. Vi har besøgt Fazua i Sydtyskland. Fazua er en usædvanlig fabrik beliggende i en bygning med en usædvanlig fortid. Med en  ledelsesstil eller måske mangel på samme, som kun kan virke inspirerende på andre. Læs besøgsartiklen fra Fazua her.

 • Vores test af Shimano GRX har trukket lidt ud, men da muligheden for at teste den i flere versioner viste sig, har vi valgt at trække den lidt. En usædvanlig god gruppe som gør det muligt at sammensætte på et utal måder. Læs vores reportage om den nye GRX gruppe her. TESTEN ER NU ONLINE HER.

 • Hammerhead Karoo har længe stået på ønskelisten for en test. Den er langtfra ny, men har stået distancen pga af en intelligent og fremsynet udvikling med hyppige opdateringer. En dejlig stor og solid GPS… Læs mere om Karoo her.

 • Tidligere på året var vi inviteret til Grækenland til præsentation og prøvekørsel af nye produkter EVOC. Efterfølgende har de sendt os  deres nye Bikepacking tasker med BOA lukke. En række små tasker til minimalist Bikepackeren hvor hastighed og rocksolid fastgørelse er nummer et. Til fotografen med det store udstyr tester vi Hip Pack Capture. En taske lige velegnet på som af cyklen.

 • Midt på sommeren var vi  et smut i skovene og bakkerne omkring Köln,der er Bombtracks baghave, hvor de hvert år afholder deres Groundwork event. Vi har en test klar af deres kulfiber udgave af Hook, som senere på året følges op af en test af en custom built Hook EXT i stål som i vore øjne er en af få rigtige gravelbikes til det store Bikepacking cykeleventyr. TESTEN ER NU ONLINE  her.

 • Historien om en cykel, og hvorfor du nogengange  skal se stort på eksisterende cykelkonvektioner og gøre noget cykel skørt. LÆS HISTORIEN HER

 • Markedet for cykelspecifikke navigation og træning er mange. Beeline er et godt bud på at få basis navigation tilbage på sporet, men i moderne indpakning og ved brug af eksisterende teknologi som alle stort set idag har adgang til. BEELINE TESTEN ER NU ONLINE  her.

 • Tag på weekend getaway på Sveriges nye nationale cykelrute. Sydkystleden. Vi tog dele af turen fra Malmø med en afstikker til Kristianstad.

 • Cannondale Habit NEO var vi så priviligeret at være inviteret til præsentationen af. Læs mere her. vi har nu haft lejlighed til at teste den rigtigt. TESTEN AF Habit NEO er nu online her.

 • Balkan my way. En personlig beretning fra en cykeltur startende i Sofia gennem det sydlige Bulgarien, gennem Nord Markedonien med slut i Thessalonikki i Grækenland.

 

 • KISS (Keep it simple stupid). Vi har langtidstestet microShift Advent geartrain gennem det sidste års tid. Et simpelt gearsystem med “kun” 9 gear som overrasker positivt. TESTEN ER ONLINE HER

 • Hvorfor købe kopien når den stadig indeholder orginalen. Størstedelen af de bedre hjulsæt på markedet bygger på teknologi fra  DT Swiss hvis eger, fælge og nav sidder i alle mindre brands produkter  enten under eget navn eller som OEM. Vi tester deres nyeste gravel specifikke hjulsæt DT Swiss Spline 61850. Læs testen om originalerne her.

 

 • Cykelportalen har haft sit nuværende layout og design siden 2015.  Vi arbejder på et nyt design som vi håber at kunne søsætte i starten af det nye år.

Alt dette og meget meget mere… På gensyn den 6 januar 2020

 

 

 

CYKELPORTALEN