CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny Moterra og Habit NEO fra Cannondale Ny Moterra og Habit NEO fra Cannondale
Cannondale elektrificerer deres mountainbike kategorier med nydesigned Moterra og Habit NEO. Vi var med til præsentationen og den første prøvetur. Ny Moterra og Habit NEO fra Cannondale

Cykelportalen havde fornøjelse at være inviteret en smuttur til Alpbach i Østrig den forgangne uge til præsentationen af to nye eMountainbikes fra Cannondale og efterfølgende prøvekørsel.  Med de nye Moterra og Habit NEO har Cannondale rystet terningerne og kommet op med to temmelige radikalt nytænkende designs som hver især appelerer til alt lige fra det rår og ekstreme til det mere flydende og sjove.

M0terra NEO er til de barske spor og stejle nedkørsler, mens Habit NEO er til mere afslappet og sjove oplevelser på både tekniske spor og nedkørsler. Moterra har 160 mm vandring for/bag og en særlig udgave med en 180 mm Rock Shox Boxter forgaffel.  Habit Neo er med 140 mm frontaffjedring og 130 mm bag.  Begge modeller har 29″ hjul og deler Bosch nye CX Motor og en 625 watt batteri. De har endvidere begge dropperpost, bredt styr og kort frempind.

Begge modeller har Cannondales BallisTech kulfiberramme og deres nye størrelses specifikke Proportional Response Suspension Technology, som er enestående ved at være det eneste system som tager højde for affjedringens kinematik uafhængig af rammestørrelsen .

Det betyder at alle rytterstørrelser får den optimale respons uanset deres størrelse.  Dette i kombination med det lave tyngdepunkt og motorplacering giver optimal balance og greb ved opkørsler, og bremsning på nedkørsler samtidige med at cyklen opleves levende ude på sporet som vi kender det fra de ikke motoriserede søskende.

Bosch motoren er nu fuld indkaplset med en særlig magnesium plade i bunden og et plastik cover på siden. Topmodellerne har desuden de effektive Magura MT7 bremser.  Prismæssigt kommer Moterra NEO til at ligge mellem kr. 32.000.- og kr. 44.000,- mens Habit NEO ligger mellem kr. 36.000,- og kr. 64.000,-. Når dette læses er modellerne tilgængelige på det danske marked

Vi vender tilbage med vores førstehånds indtryk af den nye Cannondale Habit 1 NEO i løbet af kort tid, da den umiddelbart syntes som den mest interessandte for det danske marked. Vi kan allerede nu afsløre at den er en meget velafbalanceret og letkørt eMTB.

Link

CYKELPORTALEN