CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Bombtrack Hook EXT-C TEST: Bombtrack Hook EXT-C
Vi tester en gennemført NoNonsense Gravelcykel i kulfiber som kan meget mere end kun grusstier ... TEST: Bombtrack Hook EXT-C

Bombtrack har på rekordtid opnået næsten kultagtig status blandt eventyrlyste Bikepackere. Bombtrack er et lille tysk team, der hurtigt og effektivt kan omstille sig efter tidens trends. Den lille faste gruppe har base i Køln hvorfra de koordinerer udvikling, produktion og markedsføring.  Ved i udbredt grad at trække på freelancere, kan de lynhurtigt komme fra skitse/prototype til det færdige produkt. Produktionen af deres rammer foregår som alle andre i fjernøsten.

Hook har fulgt branded næsten siden starten, og udvides løbende med nye varianter. I 2018 kom Hook EXT der kan klare MTB hjul i størrelse 27,5 x 2″ Hook EXT er deres fortolkning af en stål ramme med kulfiberforgaffel.  Hook-EXT-C er stort set samme geometri men med stel i kulfiber, hvad der gør den en god del lettere end sit metalliske ophav. Hook EXT-C fås som testcyklen, som fuldt udstyret cykel, eller et løst rammekit inkl. forgaffel.

Specifikationer

 • Ramme: TORAY T700/T800 Hi-Mod carbon, TA dropout, replaceable hanger, rack / fender mounts, 68 mm T47 shell
 • Forgaffel: full carbon disc fork, TA, 1.1/2” – 1.1/8” tapered steerer, with fender / triple cage mounts
 • Geartrain: SRAM Rival x1
 • Kranksæt: Bombtrack Lyer
 • Krankboks: T47 68mm
 • Saddelpind: Bombtrack Pine
 • Saddel: Bombtrack Pro
 • Styr: Bombtrack CX-10
 • Frempind: Bombtrack Roam
 • Hjul: Hunt Adventure Sport 650B
 • Dæk: WTB Venture 27,5 x 2″
 • Størrelser: XS, S, M, L, XL
 • Vægt: 9.6 kg
 • Pris: Komplet kr. 22.499,-  rammekit kr. 9.499,-

Afprøvning
Hook EXT-C er med sin matsorte finish temmelig understated i sit udtryk. Med sine brede 27,5″ MTB hjul og dæk fremstår den nærmest som en ny fortolkning af den klassiske hardtrail,  men med dropbar styr. Geometrimæssigt er den næsten identisk med Hook EXT bortset fra et lidt længere bagstag. Dette er valgt for at kompensere for den mere levende opførsel i den lette kulfiberramme.  Det betyder så til gengæld at den i forhold til Hook EXT er  knap så levende og kontant på opkørsler. Om du foretrækker den  lidt tungere men mere levende stål EXT eller den lettere men lidt mere “dovne” EXT-C er et spørgsmål om personlige preferancer. Det er kun på opkørsler at forskellen er markant.

Gravelbikes kan groft opdeles i to typer. Den mest udbredte i Danmark, og meget landevejsspecifikke og den mere offroad og mountainbikeagtige. Hook EXT-C tilhører afgjort den sidste kategori, hvor der er langt vægt på tykke dæk og uanede muligheder for påsætning af ekstra udstyr. En ting som ofte karakteriserer de mere offroad niche modeller, er brug af tre punkt bøsninger til flaske og bagage holdere.

Hook EXT-C er en let cykel som hurtigt værdsættet når det  går op ad. Dens force ligger afgjort offroad både med og uden tasker, mens de  kraftige dæk sætter en vis begrænsning på landevej, uden dog på nogen måde at være udtalt.  Hook EXT-C er i vores optik en ægte Gravel- og Bikepacking cykel, end de meget udbredte 700 C gravelmodeller, markedet oversvømmes af i øjeblikket, hvis primære force er let grus og landevej. 650B hjulene klæder Hook og gør den super behagelig at cykle langt på Off The Beaten Track. I et land som Danmark vil vi vove den påstand at du med Hook EXT-C vil kunne cykle omkring 90 % af de spor du normalt gør på en mountainbike og tilmed meget hurtigere. Det er sådan lidt retro og back to basic.

Udstyrmæssigt er der ikke meget at komme efter. SRAM Rival x1 og Bombtrack eget alu kranksæt kombineret med den nye T47 krankboks standard, er en vinder og mere pålideligt end de stadig  udbredte Pressfit krankbokse på kulfiberstel. Hunt Adventure hjulsættet har vi tidligere testet og de gør et godt indtryk. Eneste ankepunkt er et styr med lidt mere flare for bedre kontrol ude på sporet.

Der tales meget om at kulfiber skulle være mindre velegnet til montage af Bikepacking tasker. Det syntes ikke at være tilfældet med Hook der ikke har fået men, efter adskellige tasker monteret af forskellige beskaffenhed.

Konklusion
Bombtrack Hook EXT-C er en yhyre alsidig gravelbike og lege kammerat. Den er  lige velegnet for  den rigtige eventyrcyklist med forkærlighed for kulfiber som Bikepackeren, hvor det er lidt af en sjældenhed at kunne opdrive en kulfiberramme med et så righoldigt udbud af beslag. Eneste minus er at  Bombtrack er lidt svær at opdrive i Danmark.

Link

CYKELPORTALEN