CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano GRX er første dedikerede gravel geargruppe Shimano GRX er første dedikerede gravel geargruppe
Første eventyr og gravel geargruppe fra Shimano, giver hidtil ikke set individuel valgfrihed i gear setup og forskellige prisklasser. Shimano GRX er første dedikerede gravel geargruppe

Shimano nye GRX gruppe lover godt for fremtidens gravel og eventyrcyklister på alle niveauer, og giver helt nye muligheder for individuel sammensætning i flere prisklasser. Den nye GRX tilbydes i tre serier RX800, RX600 og RX400 med 1×11, 2×11 og 2×10 drivetrains, både med mekaniske og Di2 elektronisk gearskifte. Med GRX serien er Shimano gået nye veje for at sammensætte en serie der vil kunne tilfredstille morgendagens gruppe af forskelligartede cyklister med en kærlighed for Gravel, Bikepacking og Eventyr landevejscykling.

Med GRX er det muligt at vælge mellem tre forskellige kranksæt – 1×11, 2×11 eller 2×10-speed – for og bagskiftere, hydrauliske skivebremser, med mulighed for in-line bremsegreb, højre og venstre  STI hydraulic greb både som mekanisk eller som Di2 elektronisk.

For at gøre tingene simple anbefaler Shimano at der bruges kæder og kasetter fra MTB grupperne (Deore XT, SLX or Deore) eller Landevejsgrupperne (Ultegra, 105, Tiagra) Det betyder en mangfoldighed af gearkombinationer. Herudover findes en entry 600 serie af kranksæt og skiftere som kan mixes med de øvrige grupper. Det betyder at der kan sammensættes grupper fra den dyre letvægts udgaven til konkurrence, til en mere økonomisk tilgængelig GRX arbejdshest for bredden.

Kranksættene er med 2,5 mm kædeline som tilgodeser de brede dæk. Topmodellen er med 42 T klinge mens de to øvrige har 40T klinger. Kasetterne fås i 48/31 og 46/30. Hydrauliske skivebremser over hele linien med nye skiver som har særlige kølefinner. En smart ekstra mulighed er montage af bremsegreb til montage på den lige del af styret. Dette har vi ikke set før andet end på mekaniske bremser, men nu er muligheden der for hydrauliske skivebremser.

Bremsegrebene fås i 5 udgaver både mekenisk og hydraulisk. De har fået nye ergonomi der tilgodeser gravel bedre end de eksisterende landevejsgreb. Således er omdrejningspunktet for bremsegrebet hævet 18 mm. Selve skifterne er også gjort bredere og mere solide.

Endelig kommer der to nye hjulsæt i både 700c og den stadig mere populære 650B.  I vore øjne den mest spændende nyhed fra Shimano i denne omgang, som vi ser frem til at tage i nærmere øjesyn på årets produktpræsentationer og messer. Shimano GRX med mekaniske greb skulle være tilgængelig på de Europæiske markeder i juni måned mens vi må vente til august for Di2 udgaven.

Link

CYKELPORTALEN