CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt gearsystem fra Tektro tiltænkt elcykel nybegynderen Nyt gearsystem fra Tektro tiltænkt elcykel nybegynderen
Tektro ED9 tilgodeser de skærpede krav til slidstyrke og pålidelighed på elcykler spe Nyt gearsystem fra Tektro tiltænkt elcykel nybegynderen

 

Krav til slidstyrke og pålidelighed er væsentligt højere på en elcykel.  Især nybegyndere på el-cykler belaster skiftesystemet særligt i hverdagen. Det har Tektro taget højde for med deres  nyudviklede ED9-system.

Baggrunden for udviklingen af ​​ED9-systemet var en øget efterspørgsel efter mere robuste og slidstærke gearskifte løsninger til entry-level el-cykler. På baggrund af  markedsundersøgelser viste at her forekommer ekstremt kæde- og kassetteslid, især på de mindste tandhjul.

Resultatet er høje service- og udskiftningsomkostninger allerede efter kort tid. Årsagen til det øgede slid er at nybegyndere  ofte skifter væsentligt mindre og for eksempel sidder i det mindste tandhjul (højeste gear), når de starter i lyskryds. Hvis der så samtidig startes i maksimal power mode, belastes de skiftende komponenter yderligere.

“E-cykler, der er i daglig brug, udsættes for mindst lige så meget stress som de cykler, der bruges af World Cup-racere,” siger Louis Tsai, udviklingsingeniør hos Tektro/TRP.

Som en løsning på dette krav præsenterer Tektro ED9-systemet, der består af 9-trins E-Drive bagskifteren, den tilhørende skifter og den matchende kassette med 11-46 tænder, der udelukkende tilbydes som originalt udstyr til cykelproducenter. Det særlige er, at de særligt belastede 11, 13 og 16 tandhjul kan udskiftes individuelt. Bagskifteren har også en kobling, der giver større kædespænding.

Skiftesystemet er blevet implementeret i tæt samarbejde og koordinering med Conway og deres udviklingsteam. De første modeller med de nye Tektro ED9 gear og kassette vil være tilgængelige i februar 2022. Conway Bikes er tilgængelig gennem den dansk/tyske distributør Hartje/Ebsen.

Flere og flere af de store cykelbrands opererer i stadig stigende grad med alternative gearsystemer, da leveringssituationen fra de toneangivende brands slet ikke kan følge med.  Og aldrig har der været så mange rigtigt gode alternativer at vælge imellem.  Læs mere i vores Eurobike/IAA– og EuroBico rapporter.

Link

 

CYKELPORTALEN