CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Marin Gestalt X10 Marin Gestalt X10
En velkonstrueret gravel/allroad cykel behøver ikke at koste kassen. Marin Bikes viser igen vejen for hvordan det kan gøres... Marin Gestalt X10

Konstant bliver vi i cykelmedierne, bombarderet med den ene mega dyre lirecykel efter den anden specielt fra de toneangivende cykelbrands.  Selvom de selvsamme brands naturligvis også har billigere modeller i programmet, er det sjældent de gør sig særligt positivt bemærket på den front. Ikke så underligt at de små nichebrands har fået en stor udbredelse.

Blandt de store er Marin Bikes en af undtagelserne, der før har fået vores opmærksomhed med deres Nicasio+ En gravel cykel med stålramme og 650B hjul til under de magiske otte tusinde kroner. Læs mere her.

Nu er Marin så på cykelbanen igen med endnu en “budgetcykel” der er skruet rigtig fornuftigt sammen.  Langt de fleste gravelbikes på markedet tager udgangspunkt i landevejsraceren og langt hen af cykelstien opfører de sig også sådan, trods lidt lavere gearing og bredere dæk.

Ved at give cyklen en kortere og mere opret geometri har de opnået en mere levende og sjov cykel, der virkelig brillerer ude på de små kringlede spor. Sikkert ikke alles smag, men for den rette en væsentligt sjovere køreoplevelse end de mere udbredte sporstabile og lidt for forudsigelige og undskyld mig “kedelige” gravelbikes som markedet oversvømmes af.

Med andre ord en lige blanding af asfalt, gravel  og ikke alt for tekniske singletracks. Alle dicipliner der hver for sig er bedst på enten en ren landevejscykel, en gravelbike eller en mountainbike. Men tilhører du en af dem der cykler lidt af hvert og ikke går videre meget op i lir og fluevægt, kan Gestalt vise sig at være netop den rigtige  cykel for dig og til og med til ren foræringspris.

Stellet er i aluminium og der er masser af plads til de helt brede dæk både i størrelserne 700c og 650b. Igen har Marin valgt microShift Advent gruppen nu i 1×10 for at holde prisen nede og ikke mindst få at kunne få leverancer.  Den gør ligesom forgængeren et forbandet godt job. Læs vores test af Advent gruppen her.  Eneste reelle svaghed er de mekaniske Tektro skivebremser, men for de fleste vil de være fuldt ud tilstrækkelige.  Syntes du komponentpakken er for skrabet, findes Gestalt også i en model X-11 med hydrauliske skivebremser og Shimano GRX.  Men den er så også væsentligt dyrere. Eller køb den som den er og opgrader den hen af vejen, stellet er det samme. Et oplagt sted at opgradere og stadig til en fornuftig pris og stadig mekaniske skivebremser er TRP Spyre SLC vi tidligere har testet.

Størrelsemæssigt er det også rart at Marin holder fast i de gamle standarder størrelser  som 54 eller 56 cm fremfor medium og large.

En herlig cykel fra en stor producent der tør tage en række beviste fra- og tilvalg. Her på Cykelportalen ville vi ønske at langt flere af de store producenter fulgte efter og begyndte at bruge lidt flere resourcer på at konstruere nogle gode mellemklasse cykler med høj funfaktor uden smålig skelen til hvad de andre gør “so ein ding müssen wir auch haben”

Marin Bikes har fået nye dansk distributør i Ikandomore og forhandles af en række større cykelforretninger.

Link

 

CYKELPORTALEN