CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hjelm revolution fra Trek ?? Hjelm revolution fra Trek ??
Trek/Bonetrager lancerer ny hjelmteknologi, som de kalder en revolution indenfor hjelmsikkerhed i 30 år. I den virkelig verden er det nu mere en evolution,... Hjelm revolution fra Trek ??

Vi ser det ofte, små innovative firmaer lancerer nye produkter som lever deres stille liv og aldrig rigtig slår an. Herefter kaster de store brands sig over teknologien og genlancerer det som revolutionært.  Således også en af verdens største producenter af cykler og udstyr Trek, som kalder deres nye hjelmteknologi WaveCel den største revolution der er sket på området i 30 år. Vi har intet imod Trek, der generelt set udvikler og fremstiller fremragende produkter, men det ville klæde dem at være en smule mere udmyge og realistiske i deres markedsføring. Trek WaveCel cykelhjelme bygger på lignende teknologier  fra Koroyd og Smith som de lancerede for 5 år siden og som Endura også bruger i nogle af deres hjelme. Naturligvis er det da nyttigt at bringe større sikkerhed ind i cykelhjelme ligesom svenske MIPS ,der  har fået godt tag i de store producenter som nu har deres teknologi i næsten alle deres produkter. Så naturligvis måtte Trek gøre et eller andet for at skille sig ud, og opfinde den dybe tallerken endnu engang

Trek WaveCel , Koroyd og MIPS implementerer en slags tilbageholdelsessystem inde i  hjelmen, der forhindrer den i at glide rundt eller hoppe af hovedet ved slag.  Kali Protective har en lignende, men mindre kendt teknologi kaldet Composite Fusion, som for denne forfatter hidtil har været den mest komfortable. Vi har også tidligere testet en hjelm fra sydafrikanske Leatt der bruger nogle runde gummiskiver som absorberer slag i alle retninger. Problemet med alle disse teknologier er at de ikke sidder lige godt på alle typer hovedformer.

Trek WaveCel
Celleindlægget i Trek hjelmen bevæger sig uafhængigt i flere retninger ved slag og absorberer derved både direkte og roterende energi og leder det væk fra hovedet. I følge Trek gør deres materiale sammensætning det mere effektivt, op til 99 gange ud af 100. For ligesom at lægge pondus bag de flotte ord har Ortopædkirurg Steve Madey og ingeniør i Biomekanik Michael Bottlang langt navn og rygte til. De har gennem de sidste 4 år samarbejdet med Trek/Bonetrager om det nye hjelmindlæg.

Den nye teknologi indføres på de nye Trek/Bonetrager hjelme i forskellige udførsler og prisklasser startende fra kr. 1200,-  Hjelmene skulle være ude i handlen, når dette læses.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN