CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

FullSpeedAhead på Eurobike 2021 FullSpeedAhead på Eurobike 2021
Full Speed Ahead er efterhånden leveringsdygtig i hele gear/komponent gruppe paletten. Vi spottede to interessandte nyheder på dette års Eurobike. FullSpeedAhead på Eurobike 2021

Mens Shimano løb med al opmærksomheden på dette års Eurobike og fik massiv medieomtale, ved præsentation af deres nyeste udgaver af elektronisk gearskifte til DuraAce og Ultegra grupperne, der prismæssigt koster det samme som en komplet mellemklasse racer, var der anderledes stille og roligt hos  FSA (FullSpeedAhead) der også havde en række spændende nyheder, der fortjener splateplads.  De har på få år udviklet sig til en fuldgyldig alternativ leverandør af gear og cykelkomponenter på kvalitetsmæssigt lige fod med de toneangivende brands som Shimano og SRAM.

Full Speed Ahead viste år tilbage deres elektroniske landevejsgruppe K-Force WE hvis kombination af wireless og kablet transmission, hvis man kikker godt efter, finder visse ligheder i den nye DuraAce gruppe.  Med K-Force Team Edition har FSA konstrueret et visuelt meget flot kranksæt i kulfiber som kun vejer 557 gram inklusiv 53/39 klinger i CNC fræst aluminium. Produktet som kommer i flere varianter kommer til at koste omkring de 800 Euro og forventes på markedet i staren af det nye år.

NS Vas frempinden er en interessandt variant ud i frempinde med indbygget affjedring/dæmpning. Noget som har fået fornyet aktualitet i disse gravel/bikepacking tider. Princippet er simpelt men effektivt, med en elastomer som effektivt isolerer vibrationer. Første del er en mindre bøsnings klemme i polyurethan fastgjort omkring styrstammen  for at forhindre rotation. Heri passer en elastomer der fås i forskellige hårdhedsgrader. Til sidst spændes det sammen i toppen og kun kommer i kontakt med elastomen.  FSA lover op til 47 % reduktion i vibration, hvordan de så end måler dette. Vægten er 290 gram og den fås med en vinkling på 6 grader og tre længder 80,90 og 100 mm. Pris 160 Euro.

Link

 

 

 


CYKELPORTALEN