CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Airless fra Schwalbe Airless fra Schwalbe
Luftløse dæk, er ikke noget nyt, men Schwalbe er på vej med en løsning, der bringer konceptet en tand videre Airless fra Schwalbe

Luftløse dæk eller massive dæk, er langtfra nogen ny opfindelse, men har hidtil ikke rigtigt vundet det store indpas, selvom nogle af dem er ret innovative bl.a. fra Bridgestone.  Cykelgiganterne Trek og Specialized har udstyret et par af deres dagligdagscykler med massive dæk fra Tannus.

Schwalbe Airless er tyskenes løsning som består af tre del komponenter. Et almindelig dæk, hvor slangen erstattes af et  termoplastisk polyurethan indlæg i kombination med en luftfri ring. Denne kombination skulle bedre kunne holde til de højere hastigheder og belastninger på elcykler og have en levetid på mere end 10.000 km. Indsatsen skulle have samme fjedervirkning som et almindeligt dæk/slange med et luftryk på 3,5 bar.

Eneste ulempe iflg. Schwalbe er en lidt højere vægt og større rullemodstand. Det første kit bliver i størrelse 40-622 og passer til montage på fælge med en intern bredde på mellem 19 og 21 mm.

Det termoplastiske indlæg er udviklet i samarbejde med BASF og minder om det som sidder i mange løbesko. Det nye Airless Tire kan kun monteres og skiftes hos en autoriseret og oplært cykelforhandler, da det kræver specialværktøj. Oplæring af forhandlernettet begynder i maj måned, startende med de tyske og hollandske markeder. Hvornår Danmark kommer med, så de danske helårscyklister kan slippe for punkteringer, vides endnu ikke.

Link

CYKELPORTALEN