CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Punkterfri dæk står måske for sit helt store gennembrud Punkterfri dæk står måske for sit helt store gennembrud
Specialized har som den første store producent valgt at sætte punkterfri dæk på en af deres cykelmodeller. Punkterfri dæk står måske for sit helt store gennembrud

13

Det syd koreanske firma Tannus har udviklet og produceret massive punkterfri dæk siden 2003. Der er tale om et massivt dæk med en micro celle struktur i polymer resin kaldet Aither. Compounden er identisk med det mange skofabrikanter bruger på deres løbesko.

Som en af de første rigtig store producenter har Specialized nu valgt at sætte en 38 mm version af dækket på deres Alibi Fittnes cykler som er en cykel til dagligt brug i byen hvor man gerne vil slippe for punkteringer.  Dækket holdes på plads på en standard 21 mm fælg ved hjælp af 40 små plastik pinde som går ind i dækket og sidder i spænd på fælgen.  Prisen for at cykle punkterfri er en høj vægt på 900 gram men det er mindre relevant på en bycykel.

alibi

Et andet oplagt  sted at bruge dækkene er på børnecykler. Måske Specialized initiativ kan bare vejen for en større udbredelse.  Tannus har et fuldt program i cykeldæk i alle størrelser.

Link

CYKELPORTALEN