CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Dæk uden luft og slange fra Bridgestone Dæk uden luft og slange fra Bridgestone
Cykeldæk uden luft og slange kaldet TWEELS, er lige rundt om hjørnet. Dæk uden luft og slange fra Bridgestone

Lige siden tidernes morgen har dækproducenter arbejdet på udvikling af dæk uden luft. De første dæk til biler og cykler var af massiv gummi. I takt med at teknologien har udviklet sig, er der kommet nye typer til med små indstøbte luftbobler der giver bedre komfort.  Senest har Specialized lanceret den første seriefremstillede dagligdagscykel med massive dæk fra firmaet Tannus.

Men nu kan vi snart cykle rundt på dæk af en helt anden og meget avanceret type. Dækproducenten  Bridgestone har arbejdet med udviklingen af denne dæktype i mere end 7 år. I 2013 lancerede de den første udgave til brug på fartøjer med hastigheder op til 60 km/t.  I 2019 forventes deres første cykeldæk TWEELS at være klar.

Dækket (slidbanen) bliver holdt oprejst og rundt via en række små lodrette komposit eger som er eftergivelige og giver en lignende affjedrende fornemmelse som et luftbåret dæk. Hvilke størrelser det nye dæk bliver udbudt i er endnu uvist, men formodentlig ikke til din hurtige landevejsracer som det første. Men teknologien åbner nye muligheder, for helt at eliminere den traditionelle fælg og hjul og producere det nye hjul i en process, som vil gøre det meget billigt.

Link

CYKELPORTALEN