CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Velogical Velogical
Velogical har genopfundet den "gammeldags" rulledynamo og bragt teknologien helt up-to'date Velogical

Vi er midt i den mørke tid og cykelfolket har fundet lygterne frem. Sportscyklister sværger primært stadig til batterilygten mens tur og dagligdagscyklister i stadig stigende grad bruger dynamolys.

Skeptikere af dynamolys påpeger at et dynamo nav yder en vis modstand uanset om der er lys på cyklen eller eje, men i praksis er det forsvindende og producenterne af dynamo nav bliver stadigt bedre og bedre.

Velogical har genopfundet den “gammeldags” rulledynamo og bragt teknologien helt up-to’date

Men der findes et alternativ, i form af den gamle rulle eller fælgdynamo som var meget udbredt i tredserne og halvfjerserne. Når der skulle lys på cyklen aktiverede man dynamoen via en lille fodkontakt hvorefter den rullede direkte på dækket. Datidens rulledynamoer var ikke særligt effektive, men de havde den klare fordel at de kun ydede modstand når de var aktiverede.

Rulledynamoen har en klar fordel i forhold til navdynamoen, at det roterer 20 gange hurtigere en en navdynamo. Det betyder at den er mere effektivt og derfor kan gøres både mindre og meget lettere. Tyske Velogical har forfinet og optimeret rulledynamoen, og den fås i forskellige versioner til montering både på for og baggaffel.  Den fås i en version udelukkende  til de moderne dynamolygter, i en sport og trekkingudgave, hvor forskellen er at trekking udgaven giver maks output ved en lavere hastighed end sportsudgaven. En særlig  version  kan bruges til at oplade GPS, mobiltelefoner og batteripacks En oplagt løsning til Bikepacking og turcyklistfolket.

Det lille stykke flot udførte finmekanik kan fås i en række forskellige konfigurationer med forskellige beslag og udtag til bestemte lygtetyper, bestemt effekt og og andre finurligheder, så se dig godt for inden du bestiller.  Læs mere på Velogicals officielle hjemmeside.

Vi har tidligere optalt vel nok den mindste elmotor du kan opdrive til din cykel, også fra Velogical. Læs om den her.

Link

 

 

CYKELPORTALEN