CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Velo City 2015 sluttede med nye rekorder Velo City 2015 sluttede med nye rekorder
Den franske by Nantes var den forgangne uge vært for VeloCity 2015 konferancen. Deltager antallet slog nye rekorder. Velo City 2015 sluttede med nye rekorder

VeloCity-2015-03

I den forgangne uge har den franske by Nantes været vært for VeloCity konferencen som er en af ECF, den europæiske cyklist organisations mange initiativer til fremme af cyklingen.

Fra at være et rent europæisk initiativ, har konferancen udviklet sig til at være global.  Sidste år var Australien vært og i år var det så Frankrigs tur med Velo City 2015 i Nantes. Nantes blev i 2013 kåret som den 5 bedste cykelby i verden. Konferencen som rummer alt lige fra politiske beslutningstagere til græsrodsorganisationer og cykelproducenter har et´ fælles mål, udbredelse af cyklen som alternativ transportmiddel, til den altforomsiggribende privatbilisme i vores storbyer der i disse år drukner i biltrafik. Konferancen slog nye rekorder med:

VeloCity-2015-02

  • 1550 deligerede fra 80 lande,
  • 91 udstillere præsenterende innovative cykelprodukter og serviceydelser,
  • 65 panel diskusssioner,
  • 7000 deltagere i den store byparade i en skønsom blanding af deligerede og lokale borgere i Nantes.

Ugen igennem var der mange spændende indlæg og diskussioner bl.a fra Carlton Reid hvis bog Roads Where Not Built For Cars vi tidligere har anmeldt.
Fra Danmark deltog bl.a Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam.  Det franske presse agentur havde en meget visuelt sigende stand med 50 fotografier med mennesker på cykler fra hele verden. Billederne kan ses resten af året på https://www.afp.com/fr/node/3453677/

På aflutnings ceremonien fredag eftermiddag blev VeloCity trofæet overrakt til borgmesteren for Taipei, der er vært for Velo City Global 2016 der afholdes fra den 27 februar til 1 marts 2016, umidelbart før Taipei Cycle Show 2016 løber af stablen den 2 til 5 marts.

VeloCity-2016

Link

 

CYKELPORTALEN