CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Ravemen PR1600 TEST: Ravemen PR1600
Vi har testet en kvalitets Kina lygte med både nær og fjernlys samt trådløs fjernbetjening. TEST: Ravemen PR1600

Ravemen lygterne har vi stiftet bekendskab med nogle gange på forskellige messer, senest på dette års Eurobike hvor det lykkedes at få en aftale i stand om en test.  Så her i oktober kom der en lille pakke fra Kina med deres nye toplygte PR1600. Ravemen er en kinesisk producent, der udelukkende udvikler og producerer cykellys. De har høj fokus på produktkvalitet og ikke blændbar optik.

Specifikationer

  • Dimensioner: 100 x 48 x 27 mm
  • Materiale: Aluminium
  • Dioder: 2 Cree XM-L2 med 50.000 timers drifttid
  • Lysstyrke: min 100 lumen, maks 1600 lumen
  • Batteri: 6000 mAh 3,7 V LiOn genopladelig
  • Batteritid: min 1.5 tim maks 24 timer
  • Opladning: USB-C 1,5 time
  • Tilbehør: Trådløs Bluetooth fjernbetjening, ladekabel og beslag
  • Vægt: 220 gram
  • Pris: Set til kr. 1.100,-

Afprøvning
Ravemen PR1600 er identisk med PR1200 men har fået øget lysstyrke og trådløs fjernbetjening. Ravemen lygten oser langt væk af gedigen kvalitet. Udført i fræst aluminium og med lækre knapper og et lille display på toppen der viser aktuel batteritid ved den valgte  lysstyrke. På bagsiden er to gummiklapper med adgang til USB-C ladekabel. Her kan der også tilsluttes en ekstra powerbank for at øge batteri kapaciteten. Ved siden af sidder en USB port, så PR1600  kan benyttes  som powerbank til mobiltelefon og GPS. Holderen til styret er med glideskinne og låsepal. Den passer til de gængse styrstørrelser 31 til 35 mm. Den skrues fast med en unbraconøgle. Som ekstratilbehør kan købes en holder med drejeskrue som er lettere at flytte mellem forskellige cykler. Endelig medfølger en lille trådløs Bluetooth fjernbetjening.

Ved opladning vises CC i displayet. Det skifter til 88 når den er fuldt opladet.  Lygten tændes ved at holde den store af de to knapper på toppen nede. Den tænder altid i den tilstand den er blevet slukket. Ved hurtigt tryk på den store knap skiftes mellem lang og nærlys. De forskellige lysstyrker vælges sekventielt ved at trykke på den lille knap. Et lille ikon under displayet viser om den er i nær eller lang lys. (orange = nær og blå = lang) Nærlyset som er blændet af i toppen og gjort diffust ved hjælp af optikken har fire lysstyrker med 800 lumen som den højeste og 100 lumen som den laveste. Endelig er der en blinkfunktion på 400 lumen. På langlyset tændes den anden diode som er helt rundstålende som en lommelygte. Her er tre lysstyrker fra 400 lumen til 1600 lumen. Når lygten er ved at løbe tør for batteri skifter displayet til Lo og går automatisk ned på den laveste lysstyrke.  Herefter kan den lyse i godt 15 min.

En smart detalje er de selvlysende knapper så man kan se dem i mørket. Fjernbetjeningen er en lille fiks sag der forsynes af en knap celsbatteri CR2032.  Den monteres via den lille velcorem som er rigelig lang til både at nå rundt om styret eller et bremsegreb på landevejsraceren. Den har de samme funktioner som hovedlygten med en lille on/off knap og en stor til at skifte lysstyrke.

Den er en en stor behagelighed, specielt ude på landevejen hvor man hurtigt kan skifte lysstyrke uden at skulle flytte hænderne fra styret.

Maks lysstyrke 1600 lumen

Lysstyrken og ikke mindst  den meget jævne spredning på nærlyset er imponerende. Vi mindes ingen anden lygte med et så jævnt og ensartet lys. Ingen tvivl om at den specielle linse gør udslaget her. Selve nærlyset er ikke indirekte som på mange af de tyske StVZO godkendte lygter, men alligevel pænt blændet af i toppen.  Fjernlyset er kraftigt og bruger du det på landevej får du med garanti det lange lys fra modkørende bilister.

Vi har målt brændtiden stationært ved 18 grader indendørs. Lygten blev meget varm specielt på maksimal lysstyrke hvor den termiske sikring blændede ned for lyset nogle gange. Dette skete aldrig mens vi cyklede. Det kniber lidt med at overholde de opgivne brændtider på de kraftigste lysstyrker, mens det går bedre på de lavere hvor lygten scorer højere.

Max nærlys 800 lumen

Lygten er primært beregnet til landevej men kan sagtens bruges i skoven. Den eneste begrænsning her er den korte batteritid på den maksimale lysstyrke.

Set i forhold til de nærmeste konkurrenter får du utrolig meget lys for pengene. Hertil følger en gedigen byggekvalitet og anstændige batteritider. Fjernbetjeningen er et yderligere plus

Konklusion
Ravemen PR1600 er en rigtig god lygte, primært til brug på landevej, men dens langlys er rigeligt kraftigt til en tur i skoven. Den trådløse fjernbetjening er en ekstra plus. Et godt køb.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN