CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Shimano genbruger affaldsprodukt fra bilindustrien Shimano genbruger affaldsprodukt fra bilindustrien
Verdens største producent af cykeludstyr sender et tydeligt signal med nye cykelshorts syet af brugte airbags. Shimano genbruger affaldsprodukt fra bilindustrien

Et Eurobike uden Shimano ville være næsten utænkelig. De var om nogen en af tovholderne da den nye messe så dagens lys for  30 år siden.  I mange år med en central og dominerende tilstedeværelse i hal 1,  men altid tilstede år efter år.

Big S er måske ikke ligefrem kendt for at provomere bæredygtighed og genbrug men med deres nye cykelshort syet af brugte airbags fra bilindustrien kan de vanskeligt sende et bedre statement i mere end en forstand.

Hvert år bliver der smidt tonsvis af uforgængelige airbags ud, så da Shimano fandt ud af at en af deres produktions partenere i Rumænien lavede rygsække ud af brugte airbags, kom de på ideen til et par mountainbike bukser.

Det kraftige materiale gør den specielt velegnet til hardcore mountainbike hvor tøjet tit bliver udsat for hårde knubs.

I gennemsnit går der to brugte airbags til hver buks, men selve processen er temmelig omfattende da stykkerne ofte er meget forskellige afhængig af hvor beskadigiet de er. Der skal derfor skæret og klippes en del for at få den nye bukse facon.

De nye EVO shorts får herudover nyt yder- og inderlag udført i genbrugbart strækstof. Bukserne er en del af Shimano nye projekt på at indføre mere genbrug i deres cykeltøj hovedsaglig. Det betyder at deres fremtidige tøj hovedsaglig vil indeholde genbrugs garn af europæisk genkomst.

Ved køb får kunden en notification på at nye træer vil blive pantet. Dette er en del af deres   Protect our Playground kampagne. En kampagne som er lavet i samarbejde med  Treedom, an organisation som for nuværende har plantet 5.000 træet på Madagascar og Guatemala.

En andet nyt produkt er deres Evolve Performante, en kombination af bib short og svedtransporterende undertrøje. En kombination som er helt uden sømme, meget åndbar og aerodynamisk. Med en vægt på kun 216  gram er den 35 gram lettere en en traditionel kombination af bib shorts og svedundertrøje. Produktet er primært tiltænkt langdistance- og  gravelcyklister.

 

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN