CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Rondo Bogan ST Rondo Bogan ST
Rondo viste nye 2020 modeller på dette års Eurobike Media Days En helt ny model minded Bikepacking vakte behørig opsigt. Rondo Bogan ST

Polske Rondo har på rekordtid slået sig fast som producent af gravel/allroad cykler, først med deres Ruut med sin særlige TwinTip forgaffel.  Vi havde lejlighed til at teste den sidste år.  Til den nye sæson har de en række nye modeller på bedding, hvoraf den nye Bikepacking model Bogan umiddelbart er den mest interessandte.

Rondo Bogan er en stålramme udlagt specielt til Bikepacking og Cykeltouring. Den har således alt i tre punkts fittings til montage af tasker og beslag på både forgaflen og bagrammen, samt naturligvis tre vandflasker og skærme.  Cyklen kan monteres med en maksimal hjul/dæk størrelse på 29 x 2,1″.  Forgaflen er en special version af deres kulfiber TwinTip gaffel med beslag til tasker, samt  intern kabelføring til dynamonav.  Rammen er endvidere forberedt til en standard 27,2 dropper post og kan både sættes op med traditionel mekanisk geartrin eller elektronisk med både ud- og indvendig kabelføring .

De monterede tasker var prototyper på nogle kommende Rondo Bikepacking tasker som sælges seperat.  I modsætning til Ruut modellerne har den ikke asymetrisk bagstag, da det er mindre relevant for Bikepacking hvor stabilitet er mere påkrævet end agilitet og manøvredygtighed.

En sjov detajle er det lille ekstra indsvejste rør mellem skråstag og saddelrør. Det gør det lettere at løfte og bære cyklen over forhindringer når den er fuldt lastet med tasker.  Rondo er udstyret med en SRAM Apex 1 geargruppe, det nye FSA Omega EXO kranksæt og Sunrace 11/42 kasette.  Rondo har standard valgt at montere den med mekaniske skivebremser, da potentielle brugere formodentlig vil bruge den på steder hvor en defekt hydraulisk skivebremse kan være fatalt for videre fremfærd. Godt tænkt…

Prisen er godt kr. 15.000. Bogan vil også blive udbudt som løst rammekit inklusiv forgaffel og styr og frempind der er specielt udviklet til cyklen. Den fås i fire størrelser, S, M, L og XL.  Vægten for den komplette cykel ligger omkring de 11 kg. De første cykler forventes på markedet sidst på året.

Link

 

CYKELPORTALEN