CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny bog om en af cykelverdens mange pionerer Ny bog om en af cykelverdens mange pionerer
En cykelener bliver nu hædret i bogform gennem ikke tidligere fortalte historier og en række unikke billeder... Ny bog om en af cykelverdens mange pionerer

I en verden af alt cykelrelateret hvor den ene såkaldte nyhed, opfindelse og innovation overgår den anden, er der tit nogle få som har banet vejen længe før uden at få credit for det.

Historien om Jobs Brandt er en sådan ener og frontløber. Jobs Brandt Bike Ride er en kommende bog der netop er blevet financieret ved hjælp af crowdfunding til udgivelse næste år, så ingen gave under juletræet :o)

Jobst Brandt (1935-2015) var en californisk cyklist og ingeniør, hvis passion og intellekt ændrede den måde, vi cykler på i dag.

Længe før ​​mountainbiken og gravelbiken så dagens lys, cyklede og trak Jobs og hans følgesvende steder som siden har dannet skole for det vi andre syntes er så fantastisk idag at opleve på mountain- og gravelbiken. Bogen er den seneset i rækken af litteratur om cyklens pionerer. Læs også vores anmeldelse af Rough Stuff Fellowship Archive

Jobst tilbragte næsten halvtreds somre i Alperne, på rejser med en klassisk letvægtsracer uden oppakning på ture op mod 3.000 km med sit fotoapparat som dokumentation.

Man han har også haft indflydelse på opfindelser som cykelcomputeren med den legendariske Avocet computer, de helt glatte landevejs slicks og haft en finger eller to med i udviklingen af mountainbiken.  En klassiker i hjulbygningens ædle men uddøende kunst var hans bog The Bicyclewheel, vi har anmeldt her

Jobst Brandt Ride Bike hylder en cykelener og fortæller historien om hans liv og cykelture gennem hidtil usete fotos og originale dokumenter, der beskriver hans indflydelse på cykling.

Bogen kan stadig forudbestilles gennem forlaget Isola Press til levering i juni 2023, Den kan forudbestilles som både ind- og uindbunden.

Link

CYKELPORTALEN