CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

The Rough Stuff Fellowship Archive The Rough Stuff Fellowship Archive
En fremragende billedbog går bag om offroad cykling længe før mountainbiken og gravelbiken blev opfundet.. The Rough Stuff Fellowship Archive

Turcykling har de senere hår fået en gevaldig renæsance, iform af Gravelbiken og Bikepacking.  Den ene mere fantastiske fortælling efter den anden finder vej på netttet og i trykt form som rejsebøger.

Som nybegynder og udeforstående kan man ofte få indtrykket af at denne form for cykling “Off The Beaten Track” er noget nyt. Siden cyklens barndom tog de mest eventyrlystne cyklister og spændte deres picpak på stålhesten og begav sig på vej.

Når man ser vor tids moderne cykel ridende korsfarene  proklamere deres bedrifter i ødemaken med alt i GPS baseret navigation, letvægtstelte og superdyre cykler, kan det være rart at sætte tingene lidt i perspektiv og se hvordan man gjorde da farfar var ung.

I takt med med at cyklens udvikling, opstod der rejsefællesskaber og cykelklubber. I Danmark er Turcyklisterne landes ældste grundlagt i 1975.  Naturligvis var vore nabolande ude lidt før. Rough Stuff Fellowship er en engelsk og blev grundlagt i 1955 og regnes for verdens ældste offroad cykelklub, længe før det blev moderne at cykle på mountainbike.

Med Rough Stuff Fellowship Archive har klubben samlet de bedste bedste billeder fra klubbens mere end 60 årige lange liv, gemt i arkiv og  udførlig dokumenteret med tusindvis af dias.  Sendt gennem moderne fotobehandling, fremstår billeder og bog som et fornemt historisk manifest over tur cyklismen.  Udstyret med tunge stålcykler, tynde dæk og få gear kombineret ned bomuldstelte og regnslag sættet tingene i fornemt perspektiv til vore dages ofte noget selvforherlignende Bikepacking fremfærd ikke mindst på de sociale medier.

Alle fremtidige Bikepackere burde kikke nærmere på denne bog der foruden billeder også fortæller historien om klubben. Bagerst er der blevet plads til et genoptryk af det første klubblad samt udførlige beskrivelser af klubbens foregangmænd- og kvinder som var så langt væk som Himalaya på cykel.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN