CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny bog: Cyklen på Nørrebro Ny bog: Cyklen på Nørrebro
Fotograf og forfatter Jon Nordstrøm udkommer idag , med sin femte bog, CYKLEN PÅ NØRREBRO. Jon Nordstrøm har tidligere skrevet om lyntog, tatoveringer... Ny bog: Cyklen på Nørrebro

64v9-67693-Cyklearbejde

Fotograf og forfatter Jon Nordstrøm udkommer idag , med sin femte bog, CYKLEN PÅ NØRREBRO.  Jon Nordstrøm har tidligere skrevet om lyntog, tatoveringer og porno. Han har nu valgt et emne, han ikke selv synes er særligt langt fra de tidligere udgivelser, nemlig om cykler og cyklister på Nørrebro.

Når jeg om morgenen cykler ned af Nørrebrogade, har jeg det næsten, som når jeg dyrker sex, høj puls, våd af sved, og når jeg kommer til Louises bro, tørrer jeg svedperlerne af panden med et lille smil på læberne.

CYKLEN PÅ NØRREBRO er en samling fotografier og finurlige, skønlitterære tekster, der giver læseren mulighed for at opleve et sted og et miljø, set fra en overraskende og utraditionel vinkel. Bogen er et fotografisk tanke-flow; Portrætter af cykler og cyklister, og sære såvel som genkendelige cykelsituationer, som Jon Nordstrøm har indfanget gennem de sidste fem år. Bogen viser øjebliksbilleder fra barndommens cykelliv og fra Nørrebros vinterterræn, fra cykelpolo til Tour de Bydel og portræt af samtlige bydelens 54 cykelbutikker og cykelsmedjer. Ingen andre steder i verden er der så mange cyklister og cykelbutikker samlet på ét sted, siger Jon Nordstrøm.

42t7-67693-Polo_1

Nørrebro er én af Københavns mest paradoksale bydele. Medierne hænger den ud, provinsen frygter den, turisterne undgår den. Men vi, der kender den, elsker den. Derfor var det vigtigt for Nordstrøm, at bogen udelukkende beskæftiger sig med Nørrebro.  Du kan læse vores omtale af bogen her.

Jeg vil vise, at bydelen midt i alt det nedslidte, fattige og rå, er åben, vital og inspirerende. Og vigtigst af alt: Her mødes mennesker, i højere grad end nogen steder i Danmark, på tværs af køn, religion og etnisk oprindelse.

Bogen udkommer på forfatterens eget forlag.

Link

CYKELPORTALEN