CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cyklen på Nørrebro en ny anderledes bog Cyklen på Nørrebro en ny anderledes bog
Nej dette er ikke en reklame for endnu en “ligegyldig” bog der traditionen tro lanceres lige op til julehandlen..   Denne bog bliver nemlig... Cyklen på Nørrebro en ny anderledes bog

Nej dette er ikke en reklame for endnu en “ligegyldig” bog der traditionen tro lanceres lige op til julehandlen..   Denne bog bliver nemlig kun udgivet, formodentligt til foråret, hvis du kære læser, syntes det er en god ide og vil støtte projektet på manymade.org

CYKLEN PÅ NØRREBRO er en bog om cykler og Nørrebro – og alt det derimellem. Gennem fotografier og skønlitterære tekster, tegnes  et utraditionelt billede af Nørrebro, og dét at være beboer på Nørrebro.  Et Nørrebro set gennem linsen af en dedikeret cykel-fan. Kærligheden til den to-hjulede løfter sig fra siderne op og ud i verden.

CYKLEN PÅ NØRREBRO er en billedcollage, der tager dig med på en tur rundt i krogene af Nørrebro og viser portrætter af cykler, cyklister og sære såvel som genkendelige cykelsituationer dokumenteret gennem de seneste fem år. Der er øjebliksbilleder der viser barndommens cykelliv, de mange cykelsmedjer rundt i baggårdene, det – for cykler – uigennemtrængelige vinterterræn, de mange cykelpolokampe der udkæmpes, de altdominerende cykelbutikker der spreder sig op og ned af vejene på Nørrebro og alle de andre forunderlige cykelting på stenbroen.

Bogen vil formidle, hvad det vil sige at være en del af Nørrebro, med afsæt i cyklen og dens pårørende og det liv der leves, mens der trædes i pedalerne.

CYKLEN PÅ NØRREBRO er lavet af fotografen og forfatteren Jon Nordstrøm. Jon er nok mest kendt for bogen Dansk Tatovering (2009) og Dansk Porno (2012).

Det spændende ved dette bogprojekt er at bogen ikke er tilgængelig endnu.  Det bliver den kun, hvis der er kommende læsere nok, der ønsker at se den på tryk.  Indtil den 14. december kan man støtte projektet på www.manymade.org.  Manymade er en ny, nordisk, non-profit crowdfunding platform med fokus på kunst og kultur.  Målet med Manymade er at formidle kunst og kultur til et bredt publikum, og samtidig skabe bedre muligheder for at kunstnere og kulturelle entreprenører kan få distribueret deres værker uden at skulle være i lommen på de store forlag.

Når man cykler føler man sig fri – når man crowdfunder er man også fri.  Fri for forlag og andre, der gerne vil blande sig i proces og planlægning og ikke mindst have deres økonomiske del af kagen. Via crowdfunding-kampagner har man som bruger mulighed for at støtte kunstnere og deres produktion direkte, så de kan blive ved med at skabe de kulturelle og kunstneriske produkter, som hele samfundet nyder godt af.

Så har du lyst til at støtte alternative finanseringer og naturligvis vil læse en anderledes cykelbog, så støt Jon Nordstrøm og CYKLEN PÅ NØRREBRO, så får du bogen, når den kommer til foråret…

Link

CYKELPORTALEN