CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Michelin X-Tweel Michelin X-Tweel
Michelin præsenterer ny cykelvariant af deres luftløse X-Tweel, der hidtil har været brugt til specialkøretøjer. Michelin X-Tweel

På dette års Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas  præsenterede den franske dækproducent Michelin prototypen på en kombination af luftløse hjul og dæk. Den var monteret på en Coaster Cycles e-cargo trike på udstillingen.

Ifølge Michelin står og falder bæredygtig bymobilitet “med produkter og tjenester, der kan bruges til at gøre mobilitet i byer endnu sikrere, billigere og renere “. Det gælder især pakkelevering på de meget omtalte sidste kilometer ud til kunden.

“Udfordringerne på dette marked er meget komplekse,” forklarede Tony Marconi, administrerende direktør hos Michelin, der er ansvarlig for “Tweel”-divisionen. “Vi sigter efter at være den førende producent af bæredygtige løsninger til flåder i indre byer – og vi ønsker at støtte vores kunder så godt vi kan. Vi ved, at den sidste kilometer i leveringen ofte er den dyreste. Med vores luftløse radialdækteknologi ‘Tweel’ har vi allerede på andre områder vist, hvordan vi forhindrer flade dæk, maksimerer oppetiden og minimerer problemer.”

Michelin X Tweel luftløse radialdæk er en komplet hjul-dækkombination, der erstatter dækket, fælgen og ventilen. Efter montering er ingen lufttryksregulering nødvendig. Ifølge Michelin reducerer den unikke dæmpning af polyesterharpiks-eger de typiske dækvibrationer – og sikrer dermed optimale køreegenskaber.

Franskmændene ser de vigtigste »Tweel«-fordele ved E-Cargobikes, ikke kun i at undgå flade dæk og dermed lavere nedetider og omkostninger. Det handler også om forbedret sikkerhed og stabilitet: “‘Tweels’ tilbyder mere stabilitet i kurver og muliggør hurtigere levering.” Derudover er der ikke behov for dækvedligeholdelse eller havarihjælp. Derudover er monteringen nemmere (fordi der er færre dele). Sidst men ikke mindst nævner Michelin en “længere rækkevidde gennem lavere rullemodstand, lettere genbrug og mindre slid”.

Michelin er langtfra  de første der arbejder med nye hjulteknologier til cykler. Vi har tidligere omtalt et lignende system fra Bridgestone og senest Nasa Smart Tire 

Link

CYKELPORTALEN