CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

lidt alternativt fra Down Under lidt alternativt fra Down Under
Bambus som naturmateriale har altid fasineret mange, nu også som lamineret cykelstyr... lidt alternativt fra Down Under

Har du ikke mod på selv at lave dit eget cykelstyr, men gerne vil have noget færdiglavet der skiller sig ud fra den sorte verden af ens aluminum- og kulfiberstyr,  er New Zealandske  Passchier leveringsdygtige i et lamineret bambus styr. Bambus er som bekendt naturens eget materiale der siden tiderens morgen  har været brugt til stort set alt. Her på Cykelportalen har vi senest selv kastet os ud i  at konstruere en bambus cykelramme. Du kan læse første artikel her.  Et projekt vi langtfra er færdige med og som giver spændende udfordringer som du vil komme til at høre mere til i kommende artikler….

Tilbage til Passchier styret der ikke er et bambusrør i sin rene form, men derimod lamineret bambus. Men hvorfor i det hele taget bruge bambus til et styr. Svaret er nok ikke entydigt, At lave noget som er anderledes og som bygger på gamle håndværksmæssige principper samtidige med at det ser godt ud og absorberer vibrationer.  Moderne producenter af styr og frempinde bruger oceaner af ressourcer  på at indbygge vibrationsdæmpning i deres produkter på lige fod med det vi også oplever i cykelrammer, hjul og dæk. Så der er nok at vælge imellem på komponenthylderne.

Passchier Gump er et eksempel på at vise at alle disse teknologiske krumsping allerede findes i eksisterende gamle teknikker og materialer. Styret er forøvrigt godtkendt efter gældende ISO standarder med hensyn til styrke og brud, Styret fås i to udgaver med bredder på henholdsvis 650 og 750 mm og 22 graders buk. Vægten er 252 gram. Prisen er i liebhaverklassen godt kr. 1.600,- Hertil skal du lægge told og forsendelse. Nøgternt set kan du som forbruger få alle disse egenskaber på mange andre måder og langt billigere,  men showoff effekten,  og det at eje et stykke flot træhåndværk  i udsøgt finish vil for nogle være mere afgørende. Rygtet siger forøvrigt at de også arbejder på en udgave som dropbar styr, et produkt der garanteret giver en del udfordringer med hensyn til selve lamineringen.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN