CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Focus Project Y Focus Project Y
Den store overraskelse på Derby Cycles produktpræsentation var en kommende elektrisk skovtraktor i letvægtsklassen med et nyudviklet motorsystem... Focus Project Y

Focus-Project-Y-02

Cykelportalen har tidligere berettet at Derby Cycle der omfatter mærker som Cervelo og Focus har valgt at trække sig fra Eurobike. Istedet holder de nu deres egen produktpræsentation for forhandler og presse.  I år henlagt til den franske by Morzine.

Specielt sydpå i de bjergrige egne er E-MTB’en ved at udvikle sig til det store hit. Men hidtil har de været kendetegnende ved at være temmelig tunge og en ret begrænset rækkevidde i krævende terræn.

Focus-Project-Y-01

Derby Cycle og Focus her med udgangspunkt i deres eksisterende model Raven konstrueret en prototype med det helt nye motordrivsystem fra tyske Fazua. Motor og batteri er sammenbygget og drivkraften overføres til kranken via et akselsysem lidt ala det vi har set på Vivax som for alvor kom i søgelyset da deres system blev afsløret som mekanisk doping til et cykelløb. I forhold til de eksisterende centermotor løsninger er det både mere elegant og lettere.

Focus-Project-Y-05

Fordelen er at cyklen kan fungere og udstyres fuldstændig som en almindelig pedaldrevet mountainbike. Og med en totalvægt lige under de 13 kg , på niveau med en bedre mellemklasse mountainbikes kan man ane en større udbredelse. Motoren er i første omgang på 190 watt men en 250 watt model er under udvikling. Samlet vejer motor og batteri godt 3 kg.

Focus-Project-Y-04

Hvornår cyklen kommer i produktion er endnu ikke besluttet da Derby Cycle først vil indhente erfaringer med prototypen for man beslutter sig endeligt. Vi følger spændt udviklingen.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN