CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Eurobike 2014 optakt Eurobike 2014 optakt
På onsdag åbner verdens største cykeludstilling. Cykelportalen er sædvanen tro igen på pletten og rapporterer med nyheder, reportager og baggrundsinformation. Eurobike 2014 optakt

 

Hallenplan2014

Så er det igen blevet tid til verdens største cykeludstilling EUROBIKE.  Cykelportalen har sat sig bekvemt til rette ombord på Swiss og er på vej sydover over skyerne.  Aftalebogen er fuld og i de kommende dage vil vi samle reportager og nyheder fra de hellige cykelhaller.  Det betyder også at Cykelportalen i den kommende tid løbende vil bringe nyheder fra Eurobike som afsluttes med en opfølgningsrapport i slutningen af september. Som altid vil vi have fokus på alt lige fra nicheproducenter til mainstream produkter.

Eurobike-demoday-2014

Demoday
Dagen før dagen, Demoday er i år for første gang flyttet helt tæt på messen, nærmere bestemt ude på parkeringsområdet ved den østlige indgang.  Dette er først og fremmest gjort af logistiske hensyn, der vil give optimale forhold for udstillerne til at være begge steder på en bekvem måde.  Cykelmæssigt bliver svært at overgå området ved Ratzhenreid, men I forbindelse med demodagen er der anlagt 20 km afmærkede cykelruter i de omkringliggende skovområder og på landevejen helt ud til et udsigtspunkt med panoramaview over Bodensøen og Alperne. Endvidere er anlagt en helt ny MTB testbane med forskellige tekniske forhindringer.  Den nye placering har betydet at antallet af udstillere er steget markant. Desuden er selve udstillerarealet også forøget med godt 17 %.

 

eurobikeaward-team-2014

Eurobike Award
Årets dommerpanel har talt  og udvalgt 46 produkter i alle kategorier. Der var i alt indsendt 476 forskellige produkter fra 30 lande. For første gang i mange år kommer den særlige Green Award i brug. Cykelportalen har som altid fingeren på pulsen, og kan derfor allerede nu løfte sløret for nogle af de Award vindende produkter.  Produkter som officielt først bliver præsenteret onsdag når udstillingen åbner.

Stroemer-ST2

Stromer ST2 er en “High Speed” elcykel som forener puristisk design med fuld elektronisk integration lige fra styring af motoren til smartphone kommunikation. Da cyklen kan køre 45 km/t kræves der kørekort til den.

KTM-Life-Lontano

KTM Life Lontano P1.18 er så og sige den klassiske turcykel i ny højteknologisk og vedligeholdesfri indpakning. Udstyret med et solidt stålstel, Tubus legendariske bagagebærer for og bag samt skivebremser. Det nye ligger i gearsystemet som er det epokegørende krankgear Pinion i kombination med et nærmest uopslideligt bæltedrev.   

Felt-Lebowsk

Felt Lebowsk eFatbike er udstyret med  Bosch centermotor  og et ekstra kraftigt batteri og skulle ifølge producenten være verdens første elektriske Fatbike, men lad os nu se mon ikke vi finder yderligere et par stykker mere på selve messen, så stay tuned…

Andre preview news

hutchinson-python2

Øvrige nyheder kan nævnes at en mountainbike dækklassiker Hutchinson Python nu lanceret i en ny forbedret version.  Umiddelbart ligner den sit ophav, men opmærksomme læsere vil se små ændringer i mønsteret.
En anden dækproducent Schwalbe bekendtgør at Tubeless er fremtiden, hvilket for dem betyder at man for 2015 vil kunne få slangeløse dæk både til racercyklen, mountainbiken og turcyklen. Desuden lancerer de et converteringskit så man kan bruge de nye dæk på eksisterende hjul/fælge.

Simplon-Inissio

Hvor de fleste andre producenter viser mange landevejsnyheder har Simplon kun en’. Inissio er en god eksponent for en helt klar trend hen mod “All in One” racercykler  med en afslappet geometri, skivebremser og mulighed for at udstyre den med forskellige dæktyper ikke mindst af den lidt bredere slags.

Et godt tip for Eurobike besøgende er at Eurobike har lanceret en fiks lille Eurobike App, så det er let at holde styr på sine aftaler og finde rundt i de mange udstillingshaller. Du finden den på deres hjemmeside og den findes til tre forkellige telefonstyresystemer.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN