CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Airbag rygsæk fra EVOC Airbag rygsæk fra EVOC
En af de helt store nyheder på IAA Mobility udstillingen var EVOC A.I.R Pro 18 med indbygget Airbag Airbag rygsæk fra EVOC

En af de største nyheder på IAA Mobility messen ud i det sikkerhedsmæssige og cyklist relaterede var en Airbag rygsæk fra EVOC.  I modsætning til svenske Hövding Airbaggen som erstatter en ordinær cykelhjelm skal du stadig bruge cykelhjelm med EVOC systemet. Til gengæld ligger selve airbaggen sammenfoldet i rygsækken. Dens reaktionstid er 0,2 sekunder og den puster sig op rundt om hele kragen og beskytter og støtter hovedet effektivt mod piskesmæld tendensen når man brat stoppes op.

Herudover beskyttes  skuldrene og brystet også.  Selve ryggen beskyttes med Evoc indbyggede rygskjold. Op til 10 sek. efter udløsning er den fuldt oppustelig hvorefter trykket langsomt går af den.

Foran sidder en magnetlås sikring der gør at systemet kun er aktivt når den er låst og lyser grøn.  Det betyder at du slipper for at den udløses utilsigtet.

Systemet fungerer med en lille CO2 patron der skal  udskiftes efter brug. Selve airbaggen kan du selv pakke sammen så den er klar til bruge igen.

Den nye rygsæk er i fuld gang med at blive sikkerheds godkendt og forventes på markedet 2023. Prisen for den ekstra sikkerhed er temmelig høj. Godt 900 Euro. Hertil skal lægger godt 50 Euro hver gang CO2 patronen  skal udskiftes når den har været i brug. Dette sker ved a indsende den til Evoc for ombytning og testning.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN