CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Alt for ofte sejrer forfængeligheden over sikkerheden, når talen går på brug af cykelhjelme .  Det er en af hovedårsagerne til at mange specielt...


Alt for ofte sejrer forfængeligheden over sikkerheden, når talen går på brug af cykelhjelme .  Det er en af hovedårsagerne til at mange specielt dagligdagscyklister, ser stort på deres egen sikkerhed, og ikke bruger cykelhjelm.  Men efter mere end 5 års forskning og afprøvninger ser det nu ud til at vores svenske broderfolk har begået lidt af en genistreg til gavn for alle forfængelighedsplagede cyklister.  En airback som bæres som et halstørklæde og først aktiveres når uheldet er ude.   Den fås i en mængde forskellige forklædninger så den passer til dit øvrige outfit.

Airbacken er testet grundigt under forskellige situationer og videooptagelserne ser meget overbevisende ud. Et indbygget gyrometer og flere acceleratorer registerer unormale bevægelser og aktiverer tidsnok airbacken, fuldstændig som vi kender fra biler ved hjælp af en lille gaspatron.  En anden funktionalitet som på sigt måske kan få stor betydning for den fremtidige cykelsikkerhed og måden vi cykler på, er den indbyggede lille blackbox som registrerer ens bevægelsesmønster de sidste 10 sekunder.  Disse data kan være værdifulde både for producenten og andre som arbejder med cykelsikkerhed.

Desværre har denne nytænkning også sin pris som ligger på 3000 SEK.  Men i takt med at den bliver udbredt vil prisen formodentlig falde.

 

Link

CYKELPORTALEN