CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

3D printet titaniums landevejsracer 3D printet titaniums landevejsracer
Seiren er en 3D printet landevsjracer i titanium der angiveligt kan produceres på godt 8 timer... 3D printet titaniums landevejsracer

År tilbage var vi blandt de første til både at omtale, besøge og teste en cykel der benyttede 3D printede stålmuffer i deres cykler. –Læs mere om Urwahn Bikes-.

På årets Eurobike var en af de mere nyskabende landevejscykler alene ud fra et teknologisk standpunkt fra hollandske Pilot Cycles

Pilot Cycles udvikler- og producerer i forvejen cykler i titanium på den mere traditionelle måde med muffer og rør der svejses sammen. Dette har de rent faktisk gjort i mere end ti år, så de har bevist deres plads på cykelscenen.

Teknologien er ikke til et komplet 3D print endnu, men der arbejdes på sagen, så indtil videre printes rammen i 3 dele på store SLM printere med titanium i pulverform. De tre dele limes herfeter sammen ved hjælp af en speciel udviklet metallim til titanium.

Den viste ramme var på prototype stadiet og ubehandlet, men vil kunne poleres efterfølgende. Vægten på en 54 cm rammer kommer under de magiske 1.000 gram. Den aparte udformning omkring saddelpinden er primært for at få ramme geometrien til at gå op, og har intet at gøre med eftergivelighed i rammen.

Link

CYKELPORTALEN