CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Weldtite er et engelsk fima som har specialiseret sig i forskellige olie og rengøringsprodukter primært til cykler. Firmaet gør et stort nummer ud af,...

Weldtite er et engelsk fima som har specialiseret sig i forskellige olie og rengøringsprodukter primært til cykler. Firmaet gør et stort nummer ud af, at alle deres produkter er miljøvenlige og biologisk nedbrydelige.

Weldtite Dirtwash er en lille kæderensemaskine som gør livet lidt lettere for det svineri det ofte er at skulle rense sin kæde.  Det er kæden som driver de 4 børster frem via en sindrigt tandhjulssystem.

Afprøvning.
Ibrugtagningen er nem at gå til, og er man i tvivl er der en fin visuel guide på bagsiden af pakken.
Først åbnes kæderenseren ved at dreje det lille håndtag ned. Kæden lægges i og låget sattes på igen og låses ved at dreje håndtaget op igen. Låsearmen placeres bag bagskifterarmen.   Nu hældes den medfølgende citrus basserede rensevæske i det lille hul øverst.  Der skal ca. 20 ml i beholderen til en rensning.

Nu trykkes på den røde knap og væsken løber ned i rensebeholderen.  Fordelen er at du helt selv kan styre hvor megen væske der skal bruges. Det evt overskydende hældes tilbage i flasken.
Kæden køres nu igennem ved at dreje pedalerne i fremadgående retning.
Hvor længe afhænger af hvor beskidt kæden er.  Men allerede efter et par omgange kan man se at kæden bliver renere og væsken i bunden af karret bliver beskidt.
Selv anbefaler Weldtite at man kører meget beskidte kæder igennem med to hold rensevæske.
Efter brug adskilles maskinen og den beskidte væske hældes fra.
Dirtwash fungerer tilfredstillende og man slipper for det svineri det ofte er at skulle rengøre sin kæde på traditionel vis.
Min erfaring viste at den er bedst til lettere beskidte landevejskæder, mens totalt indsmurte cross og mtb kæder er for stor en mundfuld.  Her skal du selv igang med at fjerne det værste snavs først.
Husk at kæden atter skal smøres efter rensningen, da kæden ellers udtørrer. Man kan købe ekstra rensevæske når det medfølgende er opbrugt.
Hele kæderenseren kan adskilles til atomer når den skal have en grundig rengøring efter en del brug. (typisk efter 10-20 gange)

Konklusion.
Weldtite Dirtwash er en fiks lille maskine som vil kunne spare en for besværet og svineriet forudsat at ens kæde ikke er al for beskidt.

Pris. kr. 249,-

Dirtwash får både for funktion og pris.

Links.

 

CYKELPORTALEN