CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi cykler til arbejde 2014 Vi cykler til arbejde 2014
Gør som piloten, præsten og vognmanden, tag cyklen til arbejde i maj måned. Sæt dit hold senest den 23 april. Vi cykler til arbejde 2014

Vi cykler til arbejde 02

Nu kan du tilmelde dig Danmarks største motionskampagne Vi cykler til arbejde. Gør som piloten, præsten og vognmanden – ta’ cyklen til arbejde i maj måned. Tilmeldingen foregår på www.vcta.dk.

Vi cykler til arbejde udklækker nye cyklister
Formålet med årets kampagne er, at endnu flere pendlere skal lade bilen stå i maj måned og i stedet cykle til arbejde. Også dem , der normalt ikke opfatter sig selv som cyklister, og som måske endda har nogle fordomme om hvad det vil sige at cykle til arbejde.

“I Vi cykler til arbejde er vi så priviligerede, at mange af vores deltagere allerede er passionerede cyklister – og de er tilmed rigtig gode til at lokke deres billist-kollegaer med over på cykelholdene. Og derfor lykkes det os jo at udklække  ca. 10.000 nye cykelpendlere med kampagnen hvert år ” fortæller kampagneleder Maria Bech.

This is your captain biking
I år sætter Vi cykler til arbejde fokus på de brancher, der traditionelt ikke opfattes som særligt cyklende. Eller som i hvert fald ikke automatisk forbindes med sundhed og motion:

“Med årets rollemodeller vil vi gerne øre op med stereotyperne og inspirerer de mere cykelskeptiske pendlere. Vi vil vise, at den elegente 63 årige pilot, der flyver dig til Malaga, ikke kommer trillende i en  Mercedes – han er faktisk cyklet 27 km ud til lufthavnen inden take-off.  Og den flinke vognmand, der henter varer i Tyskland, cykler hen til lastbilen. Cyklister er nemlig ikke nogle særlige frelste typer. En daglig cykletur er simpelthen  bare rigtig god og billig motion, og alle kan cykle til arbejde – eller i hvert fald til bus og tog” fastslår kampagnelederen.

Vi cykler til arbejde 03

Fælleskaber får dig i sadlen
Er man ikke vant til at cykle til arbejde, kan det virke uoverskueligt at skulle sadle den gamle jernhest. Derfor er Vi cykler til arbejde, en rigtig god måde at komme i gang.  Det er nemlig en holdkonkurrence og forskning viser, at gruppedynamikker styrkler motivationen, forklarer idrætsforsker Thomas Bredahl:

“Det er klokkeklart, at det med at forpligte sig i en gruppe virker rigtig godt. At oplave sig selv som en del af et større fælleskab, der arbejder mod samme mål, er meget motiverende. Det skaber tilhørsforhold, og i dette tilfælde også et menningsfuldt fællesskab på arbejdspladsen. Og hvis du en dag ikke cykler, skal du nok blive konfronteret med det af kollegaerne – det er effektiv social nudging, og med stor sandsynlighed vil du vælge at cykle den næste dag” siger Thomas Bredahl, der forsker motivation og adfærdsændring ved Institut for Idræt og Biodynamik på Syddansk Universitet, hvor han er lektor og Ph.d.

Derfor understreger kampagneleder Maria Bech, at der er brug for de erfarne cyklister i Vi cykler til arbejde. “Selvom du allerede cykler, er der altså rigtig god grund til at være med og samle et hold på din arbejdsplads – som rollemodel er du nemlig med til at få endnu flere pendlere op på cyklerne”.

Sæt et hold på arbejdspladsen og meld jer til nu. Tilmeldingen er åben på www.vcta.dk

Fakta om Vi cykler til arbejde 2014

  • Kampagnen kører fra 1-31. maj
  • Arbejdspladser kan deltage med et eller mange hold på 4-16 kollegaer. Studerende kan også deltage.
  • Holdene konkurrerer om flotte præmier. Jo flere dga et hold cykler jo større chancer for at vinde. Det giver også point at cyklet til bus og tog.
  • Formålet med kampagnen  er at få mange flerependlere til at cykle i hvardagen – for at øge folkesundheden og mindske trængslen og forureningen.
  • Vi cykler til arbejde har kørt siden 1997. Hvert år cykler 75.000 – 100.000 deltagere med i kampagnen.
  • Vi cykler til arbejde er i år blevet til i samarbejde med vognmændenes brancheorganisation ITD, og kampagnen støttes af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Vi cykler til arbejde 04

Vigtige datoer

  • Tilmeld dit/jeres hold senest den 23 april – for at være sikker på at være til start den 1 maj.
  • 1-31 maj Vi cykler til arbejde
  • 12 juni lodtrækning af præmier
  • 13 juni vindrene offentliggøres på www.vcta.dk

Link

 

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN