CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

VELOCATR vil finde din stjålne cykel igennem en cykellygte med  indbygget GPS VELOCATR vil finde din stjålne cykel igennem en cykellygte med  indbygget GPS
I kategorien Product & Technology vandt holdet Velocatr, der består af studerende fra både Syddansk Universitet og Copenhagen Business School. Derudover vandt de også... VELOCATR vil finde din stjålne cykel igennem en cykellygte med  indbygget GPS

Venture cup 02

Velocatr har udviklet en cykellygte med en indbygget GPS, der skal gøre det lettere at finde sin cykel igen, hvis den bliver stjålet – hvilket 70.000 cykler gør om året i Danmark. Den indbyggede GPS kan kommunikere med en smartphone, da cykellygten sender et signal, der kan afsløre cyklens placering. GPSen oplader, ligesom cyklelygterne, via induktion – altså når man træder rundt i pedalerne. Derudover bruger GPSen radiobølger og ikke internet, hvilket betyder at man altid kan få kontakt til den, også hvis man ikke har netadgang.

Jurymedlem Ole Krogh Møller fra patentbureauet Hoffmann & Dragsted A/S udtaler om produktet: “Ideen bygger jo på et problem man oplever selv. De andre hold var kanon gode og var nok også nået længere, men det var bare imponerende at se, hvor langt de var nået på 4 måneder. Holdet var gode til at finde deres styrke og pitche ud fra det. Deres arbejde på Mesh netværket var jo utroligt imponerende, men de formåede at formidle det gennem et simpelt og strømbesparende koncept.”

Venture cup 03

Christian Olesen fra holdet er glad for at vinde og udtaler: “Det er fedt. Vi kan komme videre med vores projekt. Det er fedt at få nogle penge så vi kan prøve det af i virkeligheden, så vi kan købe de ting vi mangler og komme godt i gang. Og så er det bare fedt at det er jo vores målgruppe der har siddet her i dag, og at de så har stemt på os som det mest interessante projekt, det vidner jo om at vi har ramt rigtigt. Det er en fin indicator, synes jeg. God start.”

Læs mere om det spændende nye produkt på SDU hjemmeside.

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN