CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Et af de mere spændende indslag på udstillingen i Bella Centret  i forbindelse med klima konferencen i København, er The Copenhagen Wheel. Bare ved...

Et af de mere spændende indslag på udstillingen i Bella Centret  i forbindelse med klima konferencen i København, er The Copenhagen Wheel.
copwheel
Bare ved at udskifte baghjulet, kan en eksisterende cykel omdannes til en elektrisk cykel med nogle nye spændende målefunktioner. Hjulet opsamler energien når du bremser og gemmer den til når du har brug for den.
Samtidig optager hjulet også informationer om luft, støj og vejens beskaffenhed.

Den mest afgørende forskel er dog at alle komponenter er indkapslet i selve navet. Ikke noget med ekstra batterier og ledninger. Indmaden og navet rummer en elmotor, 3 gear, batterier, en torq sensor, GPRS og sensorer som måler CO, NOx, støj (db), relativ fugtighed og temperatur.  Det er meningen at hjulet i fremtiden kan specificeres ud fra den enkelte cyklist kørestil og vaner.

Alt kontrolleres fra din mobiltelefon, som sættes i holderen på styret som synkroniserer telefonens bluetooth enhed med hjulets enhed. Den kan kontrollere alt fra låsning af cyklen til skift af gear og hvor megen motor assistance du vil have fra hjulet.  Det er i sandhed favre nye verden for cyklister.

Læs mere her

CYKELPORTALEN