CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Visijax City Ace TEST: Visijax City Ace
Vind og vandtæt jakke med indbygget lys og afviserblink giver øget synlighed i trafikken. TEST: Visijax City Ace

I den mørke tid, er det som cyklist vigtigt at være så synlig som mulig. Ud over de lovmæssige lys og reflekser på cyklen, kommer der stadig flere nye og smarte måder at øge sin synlighed på.  Engelske Visijax var blandt nogle af de første til at sætte lys i deres produkter, der foruden cykeltøj også omfatter arbejds- og sikkerhedstøj og forskellige veste og børneprodukter med indbygget lys. Vi har haft deres City Ace regnjakke til test, der foruden lys, som noget nyt har SMART bevægelsesaktiveret afviserblink i ærmerne.

Specifikationer

 • 23 indbyggede lysdioder
 • Bevægelsesaktiveret afviser blink
 • Dupont Teflon® coating
 • Vask og Åndbar
 • Vandsøjletryk 10,000 mm
 • Ventilation under ærmer
 • Vindskærmede ventilation for og bag
 • Reflekser
 • Tapede syninger
 • Fleece krave
 • Farver, Gul eller Lime Grøn
 • 12-mdr garanti
 • Størrelser: XS til XXL
 • Pris: set 699,-

Afprøvning
Jakken ankommer i et tætlukket plastikpose. Da Dupont coatingen afgiver en lidt krads lugt, er det en god ide, lige at lade den hænge ude nogle timer, eller evt. at vaske den inden den tages i brug første gang. City Ace er som navnet antyder en jakke med et ret løst snit til dagligdagscyklisten. Er du til den mere sports- og tætsiddende facon er Visijax også leveringsdygtige i den slags jakker.

Selve jakken ligner de fleste andre cykeljakker, med cykelspecifik flap på bagsiden og ekstra lange ærmer med velco lukke. Der er en stor lynlåslomme på bagsiden. På fronten er der tre lynlåslommer. Der er reflekser på skulderpartiet, siderne og ærmerne samt rundt om lynlåsene.  Jakken er vind og vandtæt og har høj hals med fleece indlæg.

Jakken er ventileret for og bag med afskærming. Der er endvidere ventilationslynlåse med net under ærmerne. Jakken er tre lags med netstruktur tættest ind mod kroppen.  Som bonus følger der et lille sikkerheds ID kort med som man kan vælge at aktivere med sine data i tilfælde af uheld.

Det som adskiller denne jakke er naturligvis det indbyggede lys. På bagsiden sidder fem røde lysdioder, nederst på lynlåslommen. Disse er suppleret med seks hvide lysdioder på fronten placeret højt på brystpartiet. Disse kan lyse fast, eller blinke i to takter.  På ærmerne sidder der seks gule lysdioder, tre på fronten og tre bagpå. De begynder at blinke når armen løftes ved afvisning og slukker efter godt 10 sekunder. Lysdioder og ledningsføring er indsyet i jakken og kan tåle maskinvask, dog UDEN centrifugering og tørretombling. Lysdioerne fødes af et lille aftageligt og genopladeligt batteri, der sidder i en indvendig lomme på fronten. Tænk og sluk aktiveres via det påtrykte symbol på fronten af jakken. Batteriet  skal altid tages ud når jakken skal vaskes og når det skal oplades. Opladning foregår via USB som ikke medfølger. En fuld opladning tager godt to timer og brugstiden er maksimum 20 timer afhængig af hvilken lysfunktion der bruges.

Jakken er vind og vandtæt og har en hæderlig åndbarhed afhænggig af hvor meget man sveder og hvad omgivelsestemperstur og luftfugtighed er. Da jakken har et løst snit og er lagdelt med net indvendig opleves åndbarheden subjektivt i praksis bedre end de mere tætsiddende typer. De to små lynlåslommer under ærmerne syntes mindre bevendt og giver en mærkbar forskel. Dertil er de for små. Afviserblikket blinker i godt 10 sek når man løfter armen. De fleste vil nok cykle med fast lys da blinket kan virke distraherende specielt på mindre oplyste veje.  Selve betjeningen af knappen gennem jakken driller en del, specielt når man cykler da batteriet  mangler modhold og derfor flytter sig. Synligheden fra andre er i top både for og bag og fuldt på højde med gode faste cykellygter. Batteritiden er under middel, så jeg vil anbefale at man køber et ekstra batteri med mindre man har mulighed for at kunne genoplade i løbet af dagen.

Konklusion
City Ace er en pænt designet vind og vandtæt jakke hvis største feature er lyset og det bevægelses aktiverede afviserblink der giver både ekstra synlighed og fokus fra ens medtrafikkanter når der skal skiftes vejbane eller retning.

Link

 

CYKELPORTALEN