CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Syncros Guide Kit Multi Tool TEST: Syncros Guide Kit Multi Tool
Vi testet et fremragende multivæktøj der kan det meste og som er lige anvendligt ude som hjemme. TEST: Syncros Guide Kit Multi Tool

 

I forbindelse med Road Bike Connection medie dagene i Italien tidligere på året, hvor en række cykelbrands var repræsentere, har Syncros efterfølgende sendt os en række af deres produkter til test. Vi lægger ud med deres fikse Guide Kit Multi Tool. Med en vægt under de 200 gram og sammenrullede dimensioner på størrelse med en slange, er det på flere punkter et væsentligt bedre alternativ end de meget udbredte foldeværktøjer.

Specifikationer

 • Dimensioner: Udfoldet 205 x 115. Sammenrullet 115 x 50 x 40 mm
 • Unbraco: 8, 6, 5, 4, 3
 • Torx: T30, T25, T15
 • Skruetrækker: PH2
 • Kædeadskiller: 9,10,11,12 speed
 • Nippelnøgle: 3,22 og 3,45 mm , Mavic M7
 • Bitholder: med skralle
 • Moment: 5Nm
 • Lappergrej: 6 stk selvklæbende ø25, sandpapir
 • Dækjern: 2 stk
 • Vægt:185 gram
 • Pris: set til kr. 595,-

 

Afprøvning
Syncros Guide Kit Multitool er et fiks multiværktøj opbygget omkring bits. Det hele er samlet i et smart vandtæt etui der kan rulles sammen og ikke fylder meget mere end en stor cykelslange.

Værktøjet eller nærmere værktøjerne består af 9 løse bits, en torq mellemstykke samt nøglen til bits. Herudover er der to dækjern, et kæde/nippel værktøj og en række selvklæbende lapper. Bitværktøjet  kan bruges på to måder som skraldenøgle med maksimalt moment eller som forlænget holder. Bits består af de mest gængse størrelser inkl. en 8″ til pedaler.  Der er rigelig plads i selve etuiet til et par kædeled og ekstra bits.

Torq indsatsen har begrænser på 5Nm hvilket er den typiske grænse der bruges på de fleste kulfiberdele ved tilspænding. Den kammer over med et tydeligt klik når den rette tilspænding er nået. Ofte er kædeværkstøjet det sted som halter på mange multiværktøjer.  Her fungerer det fint fordi det er kombineret med nippelnøglen der giver  mere gods at holde fast i.


Alle bits er målfaste og farvekodede så de er lettere at lokalisere det rigtige ude på sporet. Dækjern og de medfølgende selvklæbende lapper er det svageste punkt.  Etuiet fylder sammenrullet ikke mere end at det let kan sidde under sadlen eller være i en taske eller baglomme.  Det er nyttigt med den lille strap så det kan hænges, ikke mindts når man bruger det på hjemme værkstedet.

Denne tester har aldrig været den store fan af de populære foldeværktøjer hvis funktion er temmelig begrænset og ofte utilstrækkelige på svært tilgængelige steder. Anderledes forholder det sig med dette værktøj der er yderst brugbart i næsten enhver henseende både ude, men også derhjemme. Et godt værktøjssæt til en fornuftig pris.

Konklusion
Syncros Guide Kit Multi Tool er et lækkert værktøjskit, vi ikke tøver med at udnævne til noget af det bedste på markedet til en fornuftig pris. Det er lige velegnet til at have med på turen som til brug på hjemmeværkstedet. Dækjernene er det svage punkt.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN