CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Shanren Discovery Pro TEST: Shanren Discovery Pro
En prisrimelig GPS der på papiret ser lovende ud, men alt i ekstra funktioner udstyr, lys og en imponerende stor batterikapacitet. TEST: Shanren Discovery Pro

 

Vi har gennem tiderne haft en del GPS’er gennem redaktionen både fra de store og små producenter. Denne gang kikker vi nærmere på en kinesisk af slagsen,  der gennem en stort anlagt kickstarter kampagne  lover alt det de andre kan, plus lidt mere, men til en brøkdel af prisen.  Den slags hører og ser vi tit, så vi meldte os til kampagnen, for at prøve om det leverede produkt nu også kan indfri forventningerne.

Vi lever i en verden hvor udviklingen på elektronik- og software siden går så hurtig, at hvad der er helt i front idag, er upsolete  i morgen.  Jeg vil nødig sidde på udviklings gangene rundt omkring og kikke på at det man har brugt sved og tårer på at udvikle i månedsvis  næste dag kan ses i et konkurrerende produkt, måske kopieret og ført et skridt videre.

Tilbage til Shanren Technogies, der er en stor kinesisk producent af elektronik, heriblandt cykelcomputere og cykellys. De har eksisteret siden 2012 og er som de fleste andre også OEM leverandør til de store mærkevare brands.

Discovery Pro er deres foreløbige kulmination på deres kunnen. Discovery Pro er en forholdvis stor computer med monokromatisk skærm. Størrelsemæssigt er den på linie med Garmin og Wahoo. Designet er lidt kantet. En lidt usædvanlig feature er en indbygget lygte godkendt efter den tyske StVZO (Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung)

Specifikationer

 • Skærm: 2.7″ Monokrom
 • Advarselslys: 4 funktioner
 • Kommunikation: Bluetooth 4 og Ant+
 • Display: Hastighed, Gennemsnit, Distance, Lap, Højde, Effekt, Kadance, Puls, Ur, Batteri, GPS
 • Trediepartsapp: Strava
 • Lygte: Aftagelig 260 Lumen (3-6 timers brændtid)
 • GPS batteri: 96 timer
 • Opladning: 2 timer
 • Batterikapacitet: 2600 mAh
 • Vandtæt: IP65
 • Dimensioner: 105 x 60 x 25 mm
 • Vægt: 135 gram
 • Pris:  kan købes på Amazom for 179 Euro (kr. 1342,-)

Afprøvning
Discovery Pro blev udbudt som crowdfunding projekt i forskellige udstyrsvarianter med forskelligt perifert tilbehør. Vi valgte den fulde pakke inkl. styrbeslag, pulsmåler, hastigheds- og kandancemåler. Opsætning og installation er rimelig problemfrit. Der medleveres en stor og lidt klodset outfront beslag som monteres med to bøjler på hver  side af styret.  Der medfølger også en løs indsats som passer på Garmin beslag.

Discovery bruger et klassisk glidebeslag hvis forarbejdning er meget grov og upræcis.  For at få dem til at glide og låse perfekt måtte der skæres en smule i dem.  Fisnish og forarbejning på selve GPS er derimod i orden og knapper og display fungerer upåklageligt. Den lille lampe kan skydes af f.eks i sommerhalvåret hvor den er knap så relevant.

Computeren oplades i bunden via det medfølgende USB kabel. Discovery Pro tændes på den rødt markerede power knap. Opsætningen kan foregå direkte på computeren eller via app til smartphone. Den første mulighed er meget omstændig, med en masse tastetryk gennem forskellige menuer, mens den foregår upåklagelig og hurtigts fra selve appen.  Der medfølger en udførlig vejledning på computeren samt til alt tilbehøret

På alt ekstra udstyret fjernes den lille plastfolie ved batteriet. Herefter blinker enhederne med en rød diode som fortæller at de er aktive. Via appen parres de igen hurtigt og uproblematisk.

Discovery Pro er primært en uhyre veludstyret træningscomputer med en fremragende batteritid. De 96 timer som svarer til fire døgn er svært at eftervise, men under testen har den været tændt i mere end 14 dage hvor den går i dvale, men vågner så snart den bevæges, før den skulle genoplades. Så jo den har meget langt batteritid, væsentligt mere end de nærmeste konkurrenter.  Den indbyggede lygte er reelt brugbar og har lang brændtid. Navigationen er helt basis hvor rutekortet vises på app mens der er pileindikation på enheden som viser retningen. Den kørte rute kan altid ses på appen.

Discovery Pro understøtter også effektmåling både basis og de mere avancerede med seperat måling på begge ben. Du kan også modtage notifikationer for opkald og sms på den. Dette opsættes altsammen inde i appen. Der sker løbende opdateringer af softwaren. I testperioden som har strakt sig over et halvt år er der kommer to opdateringer. Lysdiodestriben foran kan konfigureres, igen via appen til at vise forskellige farver og blinkkombinationer i forhold til den hastighed man cykler. Navigation er begrænset til retningsvisning med pile. Discovery Pro kan synkroniseres med Strava.

Det er primært tænkt som en opmærksomheds søgende gemick til ens medtrafikanter og fungere både i dage og natlys. Displayet er som sagt monokromatisk med 5 liners display. Øverst vises batteristatus, bluetooth, GPS og ur. Næste linie vises hastighed med dobbelt størrelse. Via mode knappen kan skiftes mellem maks,  gennemsnit og aktuel hastighed. Ved siden vises distance og aktuel køretid. Næste linie er kadancen og højemeter. Nedenunder puls og stignings/fald procent.  Nederst vises watt som kan slåes fra eller konfigureres til forskellige visninger via appen.

Konklusion
Discovery Pro er en prisrimelig GPS computer med et hav af funktioner og udstyr. Hertil kommer en imponerende batteritid. Navigationen er basis, så den henvender sig primært til den trænings og præstations orienterede cyklist.  Specielt landevejscyklister der træner om .aftenen vil have god gavn af både lygte og sikkerhedslys.

Link

CYKELPORTALEN