CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Rockay Razer Trail & Ignite strømper TEST: Rockay Razer Trail & Ignite strømper
Rockay's nye cykelstrømper er produceret med et bæredygtigt aftryk og bærer gennem alle led lige fra produktion til emballering præg af at ville "Gøre... TEST: Rockay Razer Trail & Ignite strømper

Rockay er et dansk sports brand grundlagt i 2018 af ultra marathon løberen Daniel Chabert. Branded  lægger vægt på bæredygtig produktion og emballering, for på den måde at afsætte et mindre belastende miljømæssigt aftryk.  Således har de et samarbejde med ReSee projektet, hvor hvert salg af et par strømper doneres et beløb der kan fjerne 12 flasker svarende til 125 gram plastik fra vores oceaner.  De to testede strømer er deres debut ud i  cykelspecifikke strømper.

Det er i sig selv god karma og et godt argument for at købe deres produkter.  Dette understøttes yderlieger af deres brug af bæredygtige emballering lige fra poserne til kuverten du får tilsendt de strømper i. Samtidig er de alle udstyret med nogle gode tankevækkende statement til at vi alle tænker os lidt mere om, det som populært går undet at “Gøre en forskel”.

 • Produceret af genbrugs materieler
 • Særlig performance indsyet mønster for ekstra komfort
 • Anti-odor teknologi
 • Seamless toe (for anti-blister protection)
 • Reflekslogo
 • Åndbare zoner
 • Livsvarig garanti

Specifikationer

 • Materiale:  87% Econyl, 6% Recycled Elastane, 5% Elastane, 2% Recycled Polyamide
 • Farver: 5 forskellig farver
 • Anbefalet vask: 30 gr. håndvask
 • Størrelser: S, M, L, XL, XXL
 • Pris: Ignite kr. 145,-

Afprøvning
Umiddelbart ligner Rockay strømperne de fleste andre cykelstrømper, men forskellene ligger i detajlerne. Således er  Ignite udført i letvægts materialer uden sømme. De benytter en blanding af genbrugsmaterialer som bl. a består af genbrugs nylon opsamlet fra verdens havene. Hertil er føjet en  anti-odor technology som holder de fødder lugtfri og friske. Det betyder også at du ikke behøver at vaske dine strømper efter hver cykeltur, noget som er med til at reducerer sliddet på dem, miljøet og din vaskemaskine.

 

Ignite er en tynd sommerstrømpe der går langt op på underbenet. selvom den er meget tynd er der stadig blevet plads til ekstra materiele omkring tæer og hæl på undersiden. Herudover har den mesh konstruktion på oversiden for øget ventilatsion. På indersiden erindsyet et mønster så den ikke glider ned af benet. Selvom den er meget tætsiddende og næsten kan føles lidt som en kompressionsstrømpe, er den uhyre behagelig at have på specielt på de helt varme dage. Specielt bruger at lidt mere lukkede cykelsko vil sætte stor pris på dens fremragende bære komfort og ventilation.

Razer Trail er en lidt kraftigere strømpe til forår/efter. I modsætning til Ignite er den med kort længde på underbenet. Den er kraftig foret omkring hæl og tæer med et aflastingsområde på undersiden. Der er indkorpoeret alle de samme teknologier som på Ignite strømpen, der også betyder at den sidder godt tæt og ikke falder ned. Den ekstra foring omkring tæerne der går hele vejen rundt og op på oversiden, giver lige den ekstra varme der tit er rar på en kold forårs- eller efterårsdag i en åben cykelsko. Den ekstra foring er god i en mountainbike sko ude på sporet hvor den giver lidt ekstra komfort.

Konklusion
Ud over at være produceret med lavt bæredygtig aftryk, er Rockay strømperne også karakteriseret ved at være teknisk temmelig avancerede , der i sidste ende  giver en ydelse ud over det sædvanlige for cykelstrømper. Samtidige støtter du en ansvarlig produktion og emballerings politik.

Link

CYKELPORTALEN