CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: F3Cycling Bike Phone Mount TEST: F3Cycling Bike Phone Mount
En fiks universal magnet holder til alle typer smartphones, med visse begræsninger TEST: F3Cycling Bike Phone Mount

F3 Cycling kom som så mange andre nye produkter til verden ved en vellykket crowdfunding kampagne tilbage i 2018, med deres magnetiske Phone Mount. Siden har de udvidet sortimentet betragtligt med en række mere traditionelle holdere til de mest populære GPS’er på markedet samtidig med at deres produkter nu kan købes hos din lokale cykelforhandler.

Phone Mount er speciel ved at kunne benyttes med samtlige smartphones og I-pads på markedet. Tricket ligger i en lille metalplade der klæbes på bagsiden enten direkte på telefon/ipad eller på et cover. Det eneste som kræves er at overfladen er helt plan i metal eller plastik.

Specifikationer

  • Materiale: Støbt plastik
  • Magneter: 4 stk neodyme
  • Dimensioner: 45 x 90 x 7 mm
  • Vægt: 70 gram
  • Pris: Set til kr. 499,- for et sæt. En løs monteringsplade koster godt kr. 100,-

Afprøvning
Phone Mount er en ret fiks enhed der monteres i stedet for den styrfittings cap som sidder på cyklen med den medfølgende unbraco skrue. Inden montering af den korresponderende på telefon eller cover rengøres fladen med den medfølgende spritserviet. Herefter trækkes beskyttelsefolen af 3M tapen og pladen trykkes på plads.  Phone mount stabile magnetiske forbindelse skyldes de fire små uddybninger som gør at den altid er positioneret korrekt og kan orinteres både lodret eller vandret. Magneterne er uhyre kraftige og telefonen ryger på plads med et kraftigt smæld. Når den skal af igen drejes telefone. samtidig med at man trækker den op. Mange brugere er ikke særlig begejstrede for magneter i nærheden af deres telefon, men vi oplevede ingen problemer med funktionaliteten ved  navigation. Alligevel anbefaler F3 Cycling at man bruger et cover nok mest af hensyn til telefonen.  Eneste krav er at overfladen skal være helt plan uden nogen form for mønster.  Hvor den magnetiske holder fungerer upåklagelig og bliver for den skal under alle forhold, kniber det lidt med klæbeevne afhængig af hvilken fladen den monteres på.


Det bedste resultat opnås ved påsætning direkte på telefonen, mens monteringen på et løst cover for denne tester drillede en del.  Jeg prøvede på tre forskellige covers, et i plastik, et i glas og et i metal.

Personligt ville jeg aldrig sætte min telefon på sådan en holder ogs let ikke uden cover hvor den rent faktisk sidder bedst. Dertil er telefonen alt for sart. Det er formodentlig nok også derfor at konkurrenterne tilbyder deres løsninger med tilhørende cover til de enkelte telefonmodeller, som en ekstra låseanordning som den testede model fra Morpheus Labs som vi anser for en mere sikker løsning, men knap så elegant designmæssigt.

Funktionsmæssigt er det smart at man kan vippe telefonen op så man kan filme video, men i praksis alligevel lidt omstændigt da den lille unbraco skal spændes og løsnes hvergang man skifter position. En fingerskrue havde været nyttig.

Plus

  • Vipbar
  • Drejelig

Minus

  • Klæbeevnen
  • Ikke helt tryg ved at have en dyr smartphone sidde sådan på styret
  • Ikke egnet til MTB

Konklusion
Phone Mount er designmæssigt en elegant universal magnet løsning til fastmontering af din telefon eller ipad, Sikkerhedsmæssigt skal der tages visse forholdregler ved montering af pladen på specielt covers, hvis du som bruger vil være helt sikker på at din dyre telefon bliver siddende.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN