CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Evoc Trail Pro 26 TEST: Evoc Trail Pro 26
Rygskjold var før i tiden noget som kun professionelle downhill rytter brugte. Evoc har nu indbygget det i nogle af deres rygsække og gør... TEST: Evoc Trail Pro 26

Evoc var blandt nogle af de første til at integrere en rygbeskyttelsesplade i deres rygsække. Nu har de forbedret deres Liteshield  Plus rygskjold. Det er blevet både lettere og mere fleksibelt men med den samme beskyttelse. Trail Pro rygsæk serien findes i tre størrelser, i 10, 16, og 26 liters udgaver.  De fås  i to farver, sort og grøn. Til denne test kikker vi nærmere på den største model Trail Pro 26.

Specifikationer

  • Materiale: 50 % polyester, 50 % Nylon
  • Dimensioner: 28 x 55 x 15 cm
  • Volumen: 26 liter
  • Vægt: 1.170 gram
  • Features: Ekstra brede  Hip Wings, Airo Flex, Brace Link,  Plads til vandblære, vandtæt overtrækspose
  • Rygbeskyttelse: Liteshield Plus
  • Pris: set til kr. 1.698,-

Afprøvning
Evoc Trail Pro 26 har alle de kendetegn vi kender fra de øvrige Evoc produkter mht materialevalg, finish og forarbejdning.

Umidddelbart lyder det lidt voldsomt at skulle cykle rundt med en 26 liters rygsæk offroad, men Evoc har tænkt over bærekomforten bl.a med en optimal vægtfordeling. Her er et rigtig konstrueret hoftebælte som holder rygsækken tilstrækkelig fast på ryggen uden at den hæmmer ens bevægelser på cyklen. en vigtig ting.  Hoftebæltet ender ud i elastiske remme, og lukkes med et hurtigspænde. Dette betyder at det i prakis passer til alle størrelser hofter.

Skulderstropperne er lange, og skummet i stropperne forsætter langt ned. Derfor passer den også til folk med store skuldre, samtidig med at den giver god bærekomfort. Skulderstropperne styres af det EVOC kalder et “Brace Link”. Dette er med til at rytterne bevarer god bevægelse under kørsel.

Kernen i Evoc Trail Pro er LITESHIELD PLUS rygbeskytter består af en sandwichkonstruktion af 2 slags plast – ekspanderet polypropylen (EPP) og et TPU-lag. Det stærkt komprimerede, vandafvisende EPP-skum giver den bedst mulige beskyttelse af thorax-rygsøjlen, lændehvirvelsøjlen og halebenet. Den side af beskytteren, der vender mod ryggen, er konstrueret af plusformede elementer. De mellemliggende ventilationskanaler giver en perfekt luftcirkulation. Samtidig giver konstruktionen fleksibilitet i alle retninger. dermed tilpasser rygskjoldet sig bevægelserne fra rytteren og sikre forbedret beskyttelse og komfort. Rygskjoldet vejer i sig selv 168 gram. ved styr skal rygskjoldet udskiftes og dette går ind under den gratis garanti. Evoc opererer med to sikkerhedsniveauer. Niveau ligger mellen en kraftpåvirkning på maksimum  24 kN mens Niveau 2 har en maksimal kraftpåvirkning på 12kN.

Der kan være utrolig meget i rygsækken der er opdelt i en række forskellige rum. Foran på tasken kan man lyne den forreste del ned, og derunder er der otte små rum, hvor man nemt kan have værktøj og andre småting. På hoftebæltet er der to mindre rum, der f.eks kan indeholde en smartphone, handsker og  det medfølgende regnovertræk. En smart detajle er det vandtætte overtræksdækken også dækker Wing Hipsene i siderne.

Inde i tasken er der flere store rum, blandt andet rummet hvor rygskjoldet ligger i. Det kan dog tages ud, når man bare skal bruge tasken uden cyklen. Foran rummet til rygskjoldet, er der plads til  op til 3 liter stor vandblære, hvor slangen kan føres o gennem et lille hul i toppen af tasken. Herudover er der i toppen af det store rum,  en lille lomme, til værdigenstande som en pung.

Øverst på ydersiden af tasken, er der en lomme med lynlås, som afhængig af hvor smidig du er kan fås uden at skulle have rygsækken af. Den er beklædt med flece og derfor evlegnet til et par briller eller et lille kamera.

En fin sikkerheds detajle er guiden på indersiden som fortæller hvordan man skal gebærde sig hvis uheldet og ulykken er ude.

Bærekomforten er suveræn god både on og off cyklen. Den primære grund til dette er det fremragende hoftebælte Normalt vil jeg ikke cykle offroad med en så stor rygsæk som Trail Pro 26 men netop bæltesystemet gør her hele forskellen.

Konklusion
Evoc Trail Pro 26 er en velkonstrueret rygsæk som med sit nye forbedrede rygskjold gør den slags sikkerheds foranstaltning mere tilgængelig for bredden. Fine detajler og den modul opbyggede kontruktion mht drikkeblære og rygskjold gør den til et fornuftigt køb.

Link

CYKELPORTALEN