CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Endura CoolMax Merino Jersey TEST: Endura CoolMax Merino Jersey
Diskretion en æressag. Flot afstemte cykeltrøjer til sport og dagligdagsbrug. Kan bruges solo eller som svedundertrøje om vinteren. TEST: Endura CoolMax Merino Jersey

Endura-Urban-Jersey-04

Behøver godt cykeltøj at ligne cykeltøj ? De senere år er flere og flere producenter begyndt at supplere deres cykeltøjsserier af stramtsiddende Lycra modeller med et mere afslappet snit, der drager fordel af naturens materialer og som på designet, signalerer langt mere diskretion og universel anvendelse end traditionel cykelsportstøj.

Skotske Endura har været på banen siden 2012 med deres Endura Urban serie, der foruden de i denne test to cykeltrøjer, også omfatter forskellige bukser og jakker. Vi vender tilbage med endnu en test af deres Urban Soft Shell Jakke om kort tid.

Endura-Urban-Jersey-02

Endura Ltd blev grundlagt i Edinburgh, Skotland, i 1992 af Jim McFarlaneen, der under et 14 måneders ophold i Sydney, Australien, fik stjålet alt sit cykeltøj. Da han skulle købe nyt gear, blev han som så skuffet over udvalget, at han besluttede selv at gå igang med cykeltøj med fokus på funktion og lang levetid uden at gå på kompromis med materialer og udførelse.

Tøjet skulle hedde Endura efter det engelske ord for udholde ”endure” og blev til at begynde med produceret på etablerede beklædningsfabrikker i det centrale Skotland. Den første linje i eget regi var MT500, der tilbød en bred vifte a shorts, tights og trøjer. MT500-linjen blev en øjeblikkelig succes og gjorde nærmest fra dag til dag Endura til Storbritanniens nye generation af mountainbikeres fortrukne cykeltøjsmærke.

Endura-Urban-Jersey-07

Idag omfatter programmet et bredt sortiment til MTB, landevej og Urban – cykeltøj, tilbehør, briller og hjelme til alle cykelentusiaster, mænd som kvinder, voksne, børn, amatører og professionelle. Som dansk cyklist kan du nyde godt af at Skotland har næsten det samme klima, hvorfor Endura produkter er som skabt til vores omskiftlige klima.

 

Afprøvning
De to trøjer henholdvis en kortærmet polo shirt og en langærmet højhalset cykeltrøje er udført i en kombination af polyster og merino uld. For at give gode kølende egenskaber, er der indvævet CoolMax fibre.  Snittet er løstsiddende og i en neutral sort/grå farve.Trøjer er meget strækbare og i smamenligning med italiensk cykeltøj store i numrene.  Trøjerne er som andre cykeltrøjer længere på ryggen men på en meget diskret måde.  Der er en lynlås  lomme i den ene side med adgang fra siden, hvilket betyder at den altid skal lynes, hvis du vil være sikker på at indholdet skal blive derinde.  Foran er der 5 snaplåse i kombination med en knap øverst. Snaplåsene er dækket af en vindflap. Begge trøjer fremstår så tilpas neutrale at man ikke vil vække unødig opsigt af cyklen.

Endura-Urban-Jersey-05

 

Komfortmæssigt er de to trøjer noget af det mest lækreste jeg længe har prøvet, hviklet naturligt affødet at man har lyst til at bruge dem hele tiden også til ikke cykling. De er lette og luftige og begge to super behaglige at have på. De er først og fremmest tænkt til at bære direkte på huden, men kan sagtens kombineres med en let svedundertrøje. På de kolde dage er de oplagt som inderlag/mellemlag efter flerlagsprincippet. Kombinationen af naturmateriale og kunststof giver gode svedtransport og i praksis kan du bruge trøjerne i længere tid før de begynder at lugte. Trøjrene skal vaskes ved 30 grader og er perfekt til rejsebrug da de er hurtigtørrende efter klatvask. Begge trøjer fås i 6 forskellige størrelser og for den langærmede endvidere også i en hvid/grå farve. Set til priser mellem 5 og 700 kr.

Endura-Urban-Jersey-06

Konklusion
De to cykeltrøjer fra Endura er vanedannede, hvis du er på udkik efter noget super behageligt cykeltøj hvor både diskretion, brugbarhed og basal cykeltøjs funktionalitet er i højsædet.  I tilgift får du nogle trøjer som kan benyttes hele året hvis de kombineres på forskellige måder.

Vurdering-5Endura-Urban-Jersey-03

Link

CYKELPORTALEN