CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Demon Fusion TEST: Demon Fusion
Med Fusion fotokromatiske linser slipper du for besværet med flere typer glas. Brillen har endvidere en løs indsats til brillebrugere, og prismæssigt bliver du... TEST: Demon Fusion

DemonSunglasses også kendt under navnet DMN,  er en stor italiensk producent af solbriller til skiløb, klatring, vandring og cykling. De har eksisteret siden 1975 beliggende i det nordlige Italien omkring Zanè. Fusion er en cykelbrille med indsats til styrkeglas. Brillerne kan bruges som almindelige sol/cykelbriller uden indsat, der kan klikkes ind og ud.

Lidt om cykelbriller og styrkeglas. Som brillebruger med kraftige styrker typisk over -4 er er det stadig svært, og ofte lover de dyre mærkevare brands mere end de kan opfylde. Der er stadig grænser for hvad teknologien kan med kraftige styrker og en buet front, uden at få for store fortegninger i synsfeltet. Min erfaring er at holde sig fra glidende overgange, da det reduceret synsfeltet yderligere og istedet vælge en enkeltlagsstyrke til langsyn. Genstanden for denne test er Demon Fusion med fotokromatiske linser.

Specifikationer

  • Linser: Photokromatiske (farveskiftende) Smoke 1-4
  • Ramme: TR90 Ultraligt
  • Ramme: Bredde: 142,0mm; Højde: 42,0mm, Stænger: 121,0 mm; Lens Base: 8
  • Justerbare næsepads
  • UV beskyttelse
  • Opti Clip Lens Højde: 29,0mm; Længde: 44,0mm; Lens Base: 6. Maximum sphere +/- 8.00 and Cylinder (astigmatism) +/- 2.00
  • Vægt: 42 gram
  • Tilbehør: Opbevaringsetui
  • Farver: Sort, Hvid og Gul
  • Pris: kr. 599,-

Afprøvning
Demon Fusion sælges som brille med løs indsats. Herefter går du til din lokale optiker og får sat dit styrkeglas i. Jeg valgte enkeltstyrke med refleksbehandling, der i mit tilfælde er -3/-4, altså kraftigt nærsyn. Det kostede kr. 1200,- hos Louis Nielsen. Er du medlem af Danmark får du godt 350 kr tilbage.  Farveskiftende glas eller som det også hedder, fotokromatiske linser, er en stor behagelighed og specielt til danske forhold, der lysmæssigt svinger meget. Styrken på Fusion ligger mellem 0 og 4, hvilket passer godt til danske forhold. 0 er helt klare, 1 er mellem 43 og 80 %, 2 er mellem 18 og 43 %, 3 mellem 8 og 18 % og 4 er mellem 3 og 8 % lys gennemtrængning. Glassene er røgfarvede , og du skal sidde i direkte sollys før de får den maksimale styrke. I forhold til hvad jeg tidligere har prøvet af fotokromatiske linser, er skiftet meget hurtigt, og selv når der går en sky for solen reagerer de promte. Jeg kan godt lide den røgfarvede nuance, der betyder at dine medmennesker stadig kan se dine øjne, når man fører en samtale.

Selve brillen er ret klassisk og meget afdæmpet i sit design med det sorte stel. Næseklemmen er en stor gummibelagt af slagsen der undertøtter rigtig godt  og kan justeres.  Gummibelægningen gør at den er helt skridsikker. Brillen sidder tæt og afskærmer fuldstændig for lys og vind. Indsatsen er spinkel, så du skal være forsigtig når den tages ud for at rengøring. Brillen sidder fint med de lige stænger specielt med cykelhjelm. På meget varme dage kan man godt mangle en smule ventilation, men det er ikke noget udtalt problem. Indsatsoptikken er tilstrækkelig stor til at give et fint stort synsfelt.  En god brille til en fornuftig pris hvis største fordel er de farveskiftende glas der er gode under alle lysforhold, sommer som vinter.

Konklusion
Demon Fusion er en fin brille til en fornuftig pris. Den sidder godt og har et fint optisk view. De farveskiftende glas er en meget stor behagelighed. Et godt køb.

Link

CYKELPORTALEN