CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Craft Velo Thermal Bibshorts TEST: Craft Velo Thermal Bibshorts
Vintercykelbukser er ikke bare løse overtræksben. Vi har testet en svensk model af slagsen som burde kunne tilfredstille selv den mest kuldeskær cyklist, men... TEST: Craft Velo Thermal Bibshorts

Mange cykelmotionister sætter i vinterhalvåret helt cyklingen på standby. Nogle hopper istedet på hjemmetræneren, eller tager et smut i motionscentret. Men hvorfor dog sidde i en mørk kælder eller i et svedlumrende motionscenter, når selv en  bidende kold vinterdag kan gøres til en større oplevelse og motivation, med den rigtige beklædning.

Desværre lader mange cykelmotionister sig diktere af cykelsportsverdenen og dens behov kombineret med mode, eller mangel på samme, mht. til at kunne holde varmen på cykelturen.  Et sæt tynde sommer short og løse ben som professionelle crossryttere ofte bruger,  duer kun, hvis du er grundig opvarmet før du hopper ud af  bilen og herefter cykler med maksimal intensitet en times tid på en rundstrækning for herefter at hoppe ind i varmen igen. Anderledes forholder det sig for cykelpendlere, langdistance cyklister og helt almindelige cyklister som bare vil cykle i moderat tempo og kunne holde pauser uden at komme til at fryse nævneværdigt. Til denne test er vi krybet i et var vindtætte og isolerende lange cykelbukser fra svenske Craft.  Craft Thermal Bibshorts er en køns specifik cykelbuks hvor der er taget hensyn til størrelser og pude afhængig,  om du er mand eller kvinde.

Specifikationer

  • Materiale: Polyester, Polyurethane, Elastene
  • Pude: C3 Sømløs med 12 mm foring
  • Features: Vindtæt front, Fleece foer, Laserskåret pude, Seler,
  • Størrelser: XS, S, M, L, Xl, XXL
  • Pris: Set til mellem kr. 699,- og kr. 999,-

Afprøvning
Ved udpakning bemærkes straks at her er tale om en meget kraftig cykelbuks. Forfængelige cyklister vil måske syntes og føle slægtskabet med en Michelin mand, er lidt for stort. Men vil du lide for forfængeligheden, eller kunne cykle i alt slags vejr uden at fryse, så er det nu og engang sådan. Fysikkens love for isolation og flerlags påklædning gælder stadig. Craft bukserne er i fuld længde med seler og pudeindlæg. Benene har lynlås forneden. Fronten er vindtæt og indvendig er bukserne foret i ben og på front og del af bagsiden. En fin detajle som ofte gør forskellen mht udelukkelse af træk, er at bagsiden omkring lænden også er vindtæt.  Puden er Craft egen C3 som er laserskåret. Den har en foring på 12 mm på midten svarende til en ryttervægt på maks 80 kg. I siden er den på 3 mm. Puden er zoneopdelt og sømmet til to af lagene. det betyder at den vindtætte front som også dækker puden på nogle sadler har en trndens til at være meget glat.

Sammenlignet med lange tynde sommerbukser er fittet mere løstsiddende. Trods den vindtætte front og foret er der alligevel forbavsende god bevægelsesfrihed i bukserne. Puden er super behagelig grænsende til det meget bløde, især hvis man er en forholdvis let rytter. Selene er med mesh og fæstnet ret yderligt foran for at give plads til foer og vindtæt front som går dejlig højt op.

Craft Thermal er afgjort en rigtig vinterbuks til temperaturer omkring frysepunktet og derunder. Ved plusgrader ikke meget over de fem grader bliver de hurtigt for varme med mindre det blæser kraftigt. Buksen kan bruges både på landevej og i skoven.

For nogle vil Craft bukserne sikkert være for varme, men tilhører du den lidt kuldeskære type, er langdistance cyklist som holder pauser eller bare helt almindelig hverdagscyklist, er de et par rigtigt gode og varme cykelbukser til de rigtig kolde dage. Den vindtætte front er dens absolut største force og det som gør hele forskellen i forhold til andre tilsvarende bukser.

Konklusion
Craft vindtætte og isolerende cykelshorts, er nok ikke cykelbuksen for alle, men prioriterer du varme komfort fremfor alt andet og mere er til langdistance cykling i almindeligt tempo fremfor race, så er de i vores øjne second to none.

 

Link

CYKELPORTALEN